Haberler

Krizde her şey ucuzlarken arsa fiyatları değişmedi

Tarih: 11 Ağustos 2009 Kaynak: Zaman Yazan: İbrahim Balta
Durbakayım, kriz döneminde bütün fiyatlar gerilerken arsa fiyatlarında bir değişme olmadığını kaydetti.

İstanbul Kartal'da yaptığı üç projede bir artı bir tipi konutları büyük ilgi gören Teknik Yapı, dördüncü projesini sadece 'bir artı bir' tipi küçük konutlara ayırdı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, küçük ev tarzının son yıllarda moda gibi tuttuğunu, insanların sosyal yaşamının böyle bir ihtiyacı doğurduğunu söyledi. Kartal'daki eski Baymak fabrikasının arsasına 20 katlı iki bloktaki bir artı bir tipi konutlardan oluşan Uptwins projesini hayata geçirecek Teknik Yapı, 15 Ağustos'ta satışlara başlayacak. Kartal'da yaptıkları üç projede ellerinde bir artı bir kalmamasına rağmen talebin devam ettiğini belirten Durbakayım, cevap veremedikleri taleplerin sayısı 700'ü aştığı için dördüncü projeleri olan Uptwins'in tamamını bir artı bir ve stüdyo tipi küçük konut olarak planladıklarını ifade etti. 60 metre yüksekliğindeki iki kuleden oluşacak Uptwins'in maliyeti arsa payı dahil 70 milyon lira olarak hesaplandı. İnşasına önümüzdeki ay başlanacak sitede konutlar sahiplerine 2011 yılı Eylül ayında teslim edilecek. Şirket, dairelerin satış fiyatını metrekaresi 3 bin lira olarak açıkladı. Toplam 312 konutun yer alacağı Uptwins'te bunlardan 240 adedi 55 metrekarelik bir artı bir dairelerden oluşacak. Satış fiyatları ise 146 bin ilâ 189 bin liradan başlayacak. Uptwins'te 35-38 metrekarelik stüdyo daire sayısı 60. Stüdyoların fiyatları ise 103 bin ilâ 138 bin lira olacak. Yüzde 5 peşinatla sözleşme imzalayan müşteriler 6., 12. ve 18. aylarda kalan yüzde 5'lik ara ödemede bulunacak. Yüzde 80'lik kısım için ise banka kredisi kullanılabilecek. 2005'ten sonra banka kredisiyle ev alanlardan taksitini ödeyemeyen oranının yüzde 1'in altında olduğunu belirten Durbakayım, "İnsanlar kuru ekmekle de idare edip taksitini ödüyor." dedi. Durbakayım, Borsa'dan ağzı yanan, dövize güvenemeyen Türk insanının konutu bir yatırım aracı olarak gördüğünü ifade etti.

Seyrantepe ihalesine gireceğiz


Nazmi Durbakayım, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin Galatasaray için inşa edilecek Seyrantepe Stadı ihalesinin şartlarını yumuşattığına işaret ederek, yeni açılacak ihaleye gireceklerini açıkladı. Geçen ihaleye Eren-Talu'dan sonra 'akbaba gibi üşüşüyor' durumuna düşmemek için girmek istemediklerini vurgulayan Durbakayım, "Ama yeni yapılacak ikinci ihaleye girmekte bir sakınca görmüyoruz. Biz de Galatasaraylıyız ve bu ihaleye gireceğiz." dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.