Haberler

İsrail'in yıktığı okulu Deniz Feneri yaptı

Tarih: 11 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Güney Lübnan'da Temmuz 2006'da İsrail'in Hizbullah'a açtığı savaş sırasında, İsrail füzeleri tarafından yerle bir edilen Spastik Çocuklar Merkezi, Deniz Feneri Derneği tarafından 1 milyon dolar harcanarak 1,5 yılda yeniden yapıldı.

Nebatiye kentinde bulunan Şehit Hüseyin Müsavi Merkezi'nin açılışına, Hizbullah Meclis Grup Başkanı Muhammed Raad, Lübnanlı milletvekilleri, belediye başkanı ve hükümet yetkilileri katıldı. Açılış töreninde konuşan Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Altan, merkezin yapılması için gereken paranın bir araya getirilmesinde desteği olan Türkiye'deki bağışçılara teşekkür etti.

İKT çok çaba harcadı
İsrail ile Hizbullah arasındaki savaşın ardından, Lübnan'a gereken yardımı yapmak için İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun büyük çaba harcadığını ve üye ülkelerin sivil toplum kuruluşlarını İstanbul'da bir araya getirerek, yeni bir işbirliğini oluşturduğunu belirten Altan, "Spastik Çocuklar Merkezi'nin, uzun seneler hizmet etmesini ve iki ülke arasında bir köprü olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye yardıma koştu

Muhammed Raad ise, Türkiye'nin savaştan sonra, bütün Lübnan'a ve bölge halkına hiç bir mezhep ayırım gözetmeden hemen yardım elini uzattığını kaydederek, şöyle konuştu: "Güney Lübnan'da temeli yeni atılan Yanık ve Tedavi Merkezi de bizler için çok önemli bir tesis. Türkiye 2006 yılında, savaşın en yoğun olarak yaşandığı sınır bölgesinde insanlara ramazan ayı boyunca iftar yemekleri dağıttı. Davos'ta Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e karşı duruşu bizim için çok önemli. Türkiye, Arap dünyasında bugüne kadar yapılmayanı yaptı. Türk halkının yaptığı yardımları unutmamız mümkün değil."

4 bin metre kare alana yapılan 3 katlı tesiste öğrencilerin bütün ihtiyaçlarına yönelik sınıflar, oyun odaları yer alıyor. Merkeze Güney Lübnan'daki 47 köyden özürlü öğrenciler gelip eğitim görecek. Açılışı yapılan okulda öğrenim ekim ayında itibaren başlayacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.