Haberler

Asırlık bina restore edilip hizmet binası olacak

Tarih: 11 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Ulubey İlçesi'nde yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette bekleyen tarihi eski belediye binasında incelemelerde bulundu.

Uşak'ın Ulubey İlçesi'nde 1984 yılına kadar belediye hizmet binası olarak kullanılan 100 yıllık tarihi bina restore edilerek yeniden belediye hizmet binası olarak kullanılmaya başlanacak. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, önceki gün çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gittiği Ulubey İlçesi'nde tarihi binayı da gezerek Belediye Başkanı Ali Rıza Ada'dan bilgi aldı. Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, tarihi binayı restore ederek yeniden belediye hizmet binası olarak kullanmak istediklerini ifade ederek restorasyon çalışmalarının yaklaşık 300 bin TL'ye mal olacağını söyledi.

Ulubey'deki tarihi belediye binasının 1984 yılından sonra Çıraklık Eğitim Merkezi olarak kullanıldığını ifade eden Ali Rıza Ada, "Türkiye'deki en eski 5 belediye binasından bir tanesi olan binayı restore etmek istiyoruz. Yaklaşık 10 yıldır bina atıl vaziyette duruyor. Geçmişin izlerini taşıyan bu binamızı gelecek kuşaklara taşımak ve yeniden hizmet binası olarak kullanmak istiyoruz. Bu konuda proje çalışmalarımız var. Tahminimize göre 300 bin TL'ye mal olacak restorasyon çalışmalarını 2009 yılında başlamayı hedefliyoruz. Çalışmalar tamamlandığında belediyeyi oraya taşıyacağız ve mevcut hizmet binamızı da öğrenci yurdu yapacağız"dedi.

Validen destek sözü

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise tarihi binanın restore edilmesi ile ilgili çalışmalara destek vereceklerini ifade ederek, "Belediyenin projesini destekliyoruz. İlçemizde üniversitemize bağlı meslek yüksek okulu var. Burada okuyan öğrencilerimizin de barınma sorunu yaşadığını öğrendik. Bu binanın restore edilmesi ile iki sorunu birden çözmüş olacağız. Bina hem konum itibariyle hem de tarihi dokusu ile ilçemizin simgesi haline gelecek. Binayı yerinde inceleyerek durumunu da görmüş olduk. İnşallah kısa sürede restore edilip yeniden kullanılmaya başlanacak. Ulubey Belediyesini bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz"dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.