Haberler

Üçyol-Üçkuyular'da yarın 'kader' günü

Tarih: 11 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ertan Gürcaner
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu güzergahtaki metro projesiyle ilgili olarak Bozoğlu Firmasına verdiği 20 günlük ek süre doluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bozoğlu İnşaat'a ihale ettiği Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez Metro Hattı ve Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi kapsamındaki 2 inşaat işinin sözleşmesini iptal etmesinin ardından gözler Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'ndaki çalışmalara çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, bir ayı aşkın süredir hattaki inşaatı durduran firmaya verdiği 20 günlük son süre yarın doluyor.

İpler Gerildi
Geçtiğimiz günlerde Bozoğlu İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Çağlar Bozoğlu'nun "Metro tüneli çökebilir. Yeni ihale zaman kaybı olur" yönündeki açıklaması ve Büyükşehir'in bu sözlere sert karşılık vermesiyle şirket ve belediye arasındaki ilişkiler iyice gerilmişti. Bu gelişmenin ardından belediye kulislerinde, Üçyol-Üçkuyular hattı inşaatının sözleşmesinin feshine kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Belediyenin metro sahasından makinelerini de çıkarıp götüren şirkete, inşaatı istenen düzeye getirmesi için verdiği sürenin dolmasının ardından fesih prosedürünü başlatması bekleniyor. Belediye, inşaatın durmasının ardından firmadan işe başlarken aldığı 9.4 milyon TL'lik avans teminat mektubunu da nakde çevirmişti. Belediye, fesih kararı alırsa, firmanın iş için verdiği 8.2 milyon TL'lik kati teminat mektubunu da nakde çevirecek.

Ara Formül
Bu arada Bozoğlu İnşaat Firması geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ara formül niteliğinde bir öneri sundu. Firma, Türkiye'de konusunda uzman bir firma ile ortaklık yapıp, Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı İnşaatı'nı kendisine daha önce tanınan süre olan 2010 yılı Ocak ayına kadar tamamlamayı taahhüt etti. Önerinin ardından ismi açıklanmayan firma yetkilileri ile Başkan Aziz Kocaoğlu ve bürokratlar arasında bir görüşme yapıldı. Ancak bundan da bir sonuç çıkmadığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre sözkonusu firma, ilk görüşmenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işi nasıl yapacağına ilişkin kendisinden istediği bazı doneleri getirmedi. Durum böyle olunca Bozoğlu'nun ara formülü de devre dışı kaldı. Belediye, sözkonusu ihale sözleşmesini de feshederse Bozoğlu İnşaat'ın İzmir'de metroyla ilgili hiçbir inşaat işi kalmayacak. Belediye, Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez ile Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı inşaatları için yeniden ihale süreci başlatacak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.