Haberler

Kale Grubu 52. Yılını Coşkuyla Kutladı

Tarih: 11 Ağustos 2009
Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim, Kaleterasit, Kale, Kalecolor, Kaledekor, Kalekalıp, Kaleplus gibi kendi alanında lider pek çok markayı barındıran Kale Grubu, 52. yılını Seramik Bayramı törenleriyle kutladı.

Kale Grubu 52.yıl Seramik Bayramı kutlamaları 27 Temmuz 2009 tarihinde, Kaleseramik Fabrikaları'nın kurulu bulunduğu Çanakkale'nin Çan ilçesinde yapıldı. Törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Eski Başkanı Yıldırım Akbulut, Kırıkkale Milletvekili Vahit Ertem, Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş, Müjdat Kuşku, Mustafa Kemal Cengiz, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'nın yanı sıra, bölge kaymakamları ve belediye başkanları, kamu ve özel kuruluşların üst düzey yöneticileri, Kale Grubu yerli ve yabancı iş ortakları, bayileri ve çalışanları ile bölge halkı katıldı.

Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bu törenlere 12. kez katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek "Bizler bu ailenin dostuyuz, çünkü bu aile milletin dostu," diye konuştu. İbrahim Bodur'un Türkiye'nin nadir işadamlarından olduğunu söyleyen Çiçek, kendi kültürümüze, değerlerimize, insanımıza sorumluluk duygusu içinde hizmet etmenin en büyük vatanseverlik olduğunu belirtti. "Ülkemiz bu tip insanların omuzlarında bir yerlere geliyor. Bu nedenle bu bayram sizin değil, hepimizin bayramı. Bayramımız kutlu olsun,'' diyen Cemil Çiçek 85 yıllık Cumhuriyet tarihinde her dönem farklı zorluklar olduğunu, bu zorluklardan dolayı paniğe kapılmanın, kötümser olmanın faydası olmayacağını vurguladı. 85 yıl önce bu ülkenin ne iğnesi ne ipliği ne de mühendisi bulunduğunu hatırlatan Çiçek, şöyle konuştu: "Bugün 140 ülkeye 17 bin çeşit sanayi malı satıyorsak bu İbrahim Bodur gibi insanlar sayesinde. Bu eser sadece sizin değil, milletimize bırakılmış eserdir. Kalebodur bir başarı hikayesi. Bir maladan çıkıp, bir seramik imparatorluğu olduysa bu üniversitelerde doktora konusu olmalıdır. Her ilde Sayın İbrahim Bodur gibi bir müteşebbis ve Kale Grubu gibi bir kuruluş olursa Türkiye Dünya liginde oynayan ilk 10 ülke içerisinde yer alır,'' dedi.

Törende Savunma sanayine katkılarından dolayı İbrahim Bodur'a plaket veren Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk üretiminin artması ve gelişmesi için büyük katkılar yaptığını belirterek "Oyak'ın kuruluşunda ve gelişmesinde, Roketsan'ın kuruluşunda İbrahim Bey'in şahsi katkıları vardır. Ayrıca insansız hava aracının yapımında Kalekalıp'ın, Dünyanın en büyük havacılık projesi F35'te Kale Havacılık'ın başarıları takdire şayandır. Bu nedenle şükran duygularımızın ifadesi için bu plaketi kendisine sunuyoruz,'' dedi.

Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur da törende yaptığı konuşmada sanayi odasını kuran üç kişi kaldıklarını söyleyerek, sanayiciliğin devlete ve insana hizmet olduğunu vurguladı. Fabrikaları kurduğu sıradaki anılarını paylaşan İbrahim Bodur, Kaleseramik Fabrikalarının temelini bundan 52 yıl önce mala ile attıklarını hatırlatarak "Biz bu ruhu Çanakkale gazilerinden aldık. İnanç, birlik beraberlik ruhuyla, ülkeye bir şeyler yapma azmiyle başladık ve bugüne getirdik. Çanakkale Seramik Anadolu'da sanayileşmenin öncüsü oldu. Bugün bayilerimizle birlikte 10 bin kişilik bir aile olduk," dedi. Türkiye'de sanayinin çok zor koşullar altında doğduğuna işaret eden Bodur "Ancak başardığımıza inanıyorum. Sanayici üvey evlat değil, bu ülkenin has evladıdır," diye konuştu.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise konuşmasında Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri aktararak, seramik sektörüne etkilerini değerlendirdi. Küresel krizin anahtarının, G8 lerin tüketim gücünün yerine gelmesini beklemek değil, gelişmekte olan ülkeler arasındaki ticaret hacmini bir an önce arttırmaktan geçtiğini söyleyen Bodur Okyay, ''Türk sanayinin canlanması doğrultusunda inşaat sektörün stratejik öneminin vurguladığı gibi AB ülkelerinde uygulandığı şekilde ek teşvik paketleri ile desteklenmesi en büyük dileğimizdir," dedi.

Kale Grubu'nun kriz karşısında yeni hedefler belirlediğini anlatan Okyay şöyle dedi: ''Kale Grubu, vizyonunu "Bölgesel Bir Lider Olmak" şeklinde yenilemiştir. 2001 yılında 427 Milyon TL olan net ciromuz 2008 sonu itibariyle 980 Milyon TL çıkarak 7 yıllık bir süreçte grubumuz %129 büyüme sağlamıştır. Grup olarak konsolide gelirlerimizin bu yıl 1,04 milyar YTL olmasını bekliyoruz. 2008 yılı ikinci yarısından itibaren Türk Ekonomisini de derinden etkilemeye başlayan Global Krize karşı Kale Grubu tedbirli davranarak girmiş ve ikinci 5 yıllık stratejik hedefleri doğrultusunda büyüme planlarını revize etmiştir.''

Başarının en büyük anahtarının, yenilikçilik, yaratıcılık, çalışkanlık, istikrar ve dürüstlük olduğunu söyleyen Okyay, başarının sonucunu ise, 'güven uyandırmak' ve 'kalıcı olmak' diye açıkladı.

"Marka yaratmak, tutundurmak ve yaşatmak çok zor. Biz bunu, Kale Grubu olarak başardığımıza inanıyorum. 52 senedir, evlerin temelinden, çatısına kadar her yerinde varız. Seramik kaplama ile başladığımız inşaat malzemeleri sanayiciliğinde, her sene yeni ürünler ile evlerin bir parçasını daha kurmaya, korumaya, yalıtmaya, güzelleştirmeye çalıştık. Kale Grubu olarak hedefimiz, karlı büyümek. Pazarımızda liderliğimizi sürdürmek ve iş yaptığımız alanlarda operasyonel yetkinliği üst seviyelere taşımak istiyoruz."

Kale Grubu'nun, 'içinde bulunduğu coğrafyada bölgesel bir grup olmak' vizyonunu, 'bölgesel bir lider olmak' şeklinde yenilediğini dile getiren Okyay, "2001 yılında 427 milyon TL olan net ciromuz, 2008 sonu itibariyle 980 milyon TL'ye çıkarak, 7 yıllık bir süreçte grubumuz yüzde 129 büyüme sağlamıştır. Grup olarak konsolide gelirlerimizin bu yıl 1,04 milyar TL olmasını bekliyoruz," dedi.

Ceramic World Review tarafından her yıl yayınlanan Dünyanın En Büyük Seramik Üreticileri listesinde, Kaleseramik'in, bu yıl da üretim kapasitesine göre Avrupa'nın 2., dünyanın 10., üretim miktarında ise Avrupa'nın 6., dünyanın ise 20. büyük karo seramik şirketi olduğunu anlatan Okyay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler, üretimi sürdürme ve artırma mücadelemizi, rekabet etme mücadelemizi, krize rağmen, önümüze çıkan engellere rağmen sonuna kadar devam ettirme kararlılığındayız. Kale Grubu olarak geride bıraktığımız 52 yılı sektörümüze liderlik ederek, ülkemize istihdam ve katma değer yaratmayı her şeyden üstün tutarak geçirdik. Bundan böyle de bu ilkeleri koruyarak gelişim adımlarımızı aynı şevk ve azimle atacağımızdan şüphe duymuyorum."

Kaleseramik Fabrikaları Müdürü Remzi Gula da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kuruluşunun 52. yılını kutladığımız fabrikalarımız bu yaklaşımıyla içinde yaşadığımız ekonomik durgunluğa rağmen, paniğe kapılmadan sağduyulu bir şekilde, üretim ve satış süreçlerinde verimli çalışmayı öne alarak,sektöründe dünyadaki teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri çok yakın takip ederek,araştırma ve geliştirmeye daha fazla kaynak ayırıp özgün tasarımlarıyla yeni ürünler geliştirerek, kalitesinden ödün vermeden, çalışanlarımız ve iş ortaklarına karşı şeffaf bir yönetim anlayışıyla, çevre dostu üretimiyle, yöre insanımız için iş ve aş ülkemiz ekonomisi için katma değer yaratmaya devam ediyor.''

İşçiler adına konuşan Halil Karadeniz ise kutlamalar nedeniyle her yıl kendilerine bayram harçlığı verildiğini hatırlatarak "Tüm çalışanlar adına diyorum ki bu yıl şartlar zor. Kar etmiyorsunuz. İşyerleri kapanmasın, işçi çıkışları olmasın da bize bu yıl ikramiye vermeyiniz. Çalışanlar için en büyük ikramiye işine sahip olabilmektir,'' diye konuştu. Bu sözler üzerine Dr. İbrahim Bodur işçilerine 500 bin YTL ikramiye vereceğini bildirdi.

52. yıl Seramik Bayramı törenleri Dr. (h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından Çanakkale'de düzenlenen Usta Kurslarını başarı ile bitiren ustalara başarı sertifikaları ve hediyelerinin verilmesi, Kıdemli Kale Grubu Bayilerine ve çalışanlarına plaketlerinin verilmesi ile sona erdi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.