Haberler

Four Seasons’ta CHP dinlenecek

Tarih: 27 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Şükran Pakkan
Danıştay, İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin aldığı ruhsatın iptali ve yürütmeyi durdurma kararına inşaat şirketi tarafından yapılan itirazı görüştü. Yüksek mahkeme, CHP'yi dinledikten sonra davayı incelemeye karar verdi.

Danıştay, Four Seasons Otel'in Sultanahmet Meydanı'nda Osmanlı ve Bizans döneminden kalma tarihi kalıntılar üzerine yaptığı ek otel inşaatının ruhsatını iptal eden İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin kararına yapılan "yürütmeyi durdurma" talebiyle ilgili bir ara karar aldı.

Danıştay, inşaat ruhsatını iptal eden ve yürütmeyi durdurma kararı alan mahkeme kararının iptalini isteyen inşaat şirketine onay vermeyerek, davanın "davacı CHP'nin dinlendikten sonra incelenmesine" karar verdi.

Milliyet'in Four Seasons Oteli'nin bitişiğindeki tarihi alana 50 odalı ek bina inşaatı yaptığına ilişkin haberleri üzerine harekete geçen CHP İstanbul İl Başkanlığı, inşaat ruhsatının iptali istemiyle İstanbul 1. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin tarafından ruhsat iptali istemiyle açılan davada İstanbul İdare Mahkemesi, inşaatın "kamu yararı olmadığı" gerekçesiyle durdurulmasına ve ruhsatının iptaline karar vermişti.

Bu karar üzerine Danıştay'a başvuran Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla Fatih Belediye Başkanlığı'yla mühahil taraf Four Seasons Oteli'nin sahibi Sultanahmet Turizm A.Ş., İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin 2009/299 sayılı kararının yürütülmesinin durdurulmasını istedi.

Mahkeme heyeti ise 22 Haziran tarihinde oy birliğiyle aldığı kararda, yürütülmenin durdurulması isteminin karşı tarafından cevabı alındıktan veya yasal cevap süresi geçtikten sonra incelenmesine karar verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın avukatı Hıdır Tanrıverdi, kararın çok olumlu bir gelişme olduğunu söyleyerek, "Mahkeme bizden alınacak yanıta göre hareket edilmesi konusunda bir karar aldı, şirketin talebine olumlu yanıt vermedi" dedi.

‘İnşaat hukuka aykırı'
Tanrıverdi şöyle devam etti: "Önümüzdeki hafta inşaatı durdurmak üzere harekete geçeceğiz. Yıktırmak üzere hukukun bize verdiği hakkı kullanacağız. Çünkü mahkeme bu inşaatın hukuka aykırı olduğunu söylüyor.

Şu an inşaatın ne durumda olduğunu da bilmiyoruz. İnşaata devam etmemeleri gerekli, suç işlemiş olurlar. Hukuka aykırı davranıldığı için zaten Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştuk. Biz bu davayı kazandık, artık inşaatın resmen durdurulmasını sağlayacağız."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.