Haberler

Roma Antik Tiyatrosu ortaya çıkacak

Tarih: 27 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet
Antik Roma Tiyatrosu üzerine yapılan binanın yıkım törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, tarihi eserleri korumayan kamu kuruluşlarını şikâyet etti.

Birinci derece sit alanı olan Ankara Roma Antik Tiyatrosu'nun üzerine 1992'de Kültür ve Tuzim Bakanlığı tarafından yapılan bina, yine bakanlığın kararıyla yıkıldı. Yıkıma Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Çalışmanın Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile yürütüldüğünü ifade eden Bakan Günay, binanın birinci derecede arkeolojik sit alanı üzerine kurulduğunu belirterek "Bu, 1992 yılında her nasılsa yapılmış ve hatta tescil bile edilmiş bulunan, tamamen kurallara aykırı bir bina" dedi.

Atatürk'ün hatırasına "sözde değil, özde sahip çıktıklarını" belirten Ertuğrul Günay şunları kaydetti: "En çok bu konuda dikkatli olmaları gereken kamu yapıları bile Atatürk'ün hatırasını gölgeleyen kaçak, estetikten yoksun yapılar yapmakta sakınca görmemişler. Şimdi bütün bilgisiyle, belgesiyle ortaya çıkarmamıza rağmen bunları... Biz kendi çevremizdeki yapılaşma temizliklerini sağlıyoruz ama birçok kurumlar hâlâ işi çok ağırdan alıyor ve bu üzüntü veriyor." Günay, "Bunlar hangi kurumlar?" sorusuna, "Ankara'da yaşayan herkes bunu biliyor" yanıtını verdi.

Akay Kavşağı'nın kapatılması ve İstanbul AKM'nin yenilenmesi projesiyle ilgili kararlar konusunda yargıyı eleştiren Günay, "Son zamanlarda yargının verdiği kararları inanılmaz buluyorum" dedi.

Yargı kararlarını eleştirdi
Bakanlık'taki bir müşaviri Ankara'ya 1.5 saat uzaklıktaki bir ile kültür ve turizm potansiyeli hakkında incelemeler yapıp rapor hazırlaması için 20 günlüğüne görevlendirdiğini ama yargının yürütmeyi durdurduğunu anlatan Günay, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı olarak yıllardan bu yana hiçbir iş yapmadan bakanlık koridorunda, hatta masası, odası bile olmadan Ankara'nın çeşitli mekânlarında zaman geçiren bazı arkadaşlarımı, inceleme yapmak için Yozgat'a, Niğde'ye, Karaman'a gönderemeyeceksem bu nasıl bir hukuk devleti?"

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.