Haberler

Camisi var, yolu yok!

Tarih: 31 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet Emlak Yazan: Hüseyin Özbalı
Elmadağ'da 2 yıl önce TOKİ tarafından temeli atılıp, bitirilen konutlara taşınan yaklaşık 200 aile, yaşanan sorunlardan şikayetçi. Her yağmurda su alan, yolu, elektriği ve suyu olmayan, asansörü çalışmayan, kapıları kırık, banyosu ile mutfak tezgahları dökülen konutlarda yaşadıkları sorunları dile getiren aileler, anahtar tesliminde ‘Eksiksiz daire teslim aldık' diye belgeye zorla imza attırılarak dairelerimizi teslim aldık. Ama sorunlar karşısında da çaresiz kaldık. Dökülen konutları sıkıntılarını anlatacak makam ve yetkili kişilere de ulaşamıyoruz" dedi.

Bir ay önce bir ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden 46 yaşındaki Mahmut Cevher, "TOKİ'den 2 yıl önce ev sahibi olmanın mutluluğunu gözyaşlarımızla sevinerek yaşamıştık. Şimdi ise hayallerimiz gerçekleşti, evimize taşındık ama teslim aldığımız dairenin sorunlarını gördükçe sinirimizden ağlıyoruz. Rahat bir yaşam sürececeğimi sanıyorduk. 6'ncı katta oturuyoruz, asansörler çalışmıyor, yaşlı, engelli ve hastalar var, merdivenden inip çıkamıyorlar. Asansör olmadığı için çoğu evde hapis. Banyomuzda, mutfak tezgahımızda arızalar var" dedi.

Aynı binada oturan Halime Çetin ise "16 bloktan oluşan binalara insanlar büyük heyecanla ve sevinçle taşındı. Ama büyük çoğunluğu hayal kırıklığı yaşadı. İnsanların temel ihtiyaçlarının başında su, elektrik ve yol yok. Binalar 10'ar kat üzerine yapılmış, asansör çalışmadığı için günlerce eşyalarını taşıdı. Bina dışlarında çöküntüler ve çatlaklar var. Çevre düzenlemesi yapılmadan, okulu olmadan bizlere ‘eksiksiz dairemizi aldık' diye belge imzalattılar. Hatta cami yapılmış, yolu yok" dedi.

Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.