Haberler

Sanayi, Hadımköy'e marş marş

Tarih: 27 Temmuz 2009 Kaynak: Sabah
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'Tarihi Yarımada' gibi merkezi yerlerdeki sanayinin taşınacağı bölgeyi 'Hadımköy' olarak açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sanayinin şehir dışına taşınmasının sadece tarihi yarımada gibi merkezi yerleri içerdiğini belirterek sanayinin yeni adresini Hadımköy olarak açıkladı. İstanbul Sanayi Odası'nın üç gün önce yapılan Meclis toplantısında gündeme gelen ve SABAH'ın sayfalarına yansıtmasının ardından kamuoyunda tartışılmaya başlanan sanayinin taşınması konusunda Belediye sessizliğini bozdu ve dün yazılı bir açıklama yaptı.

1/100 binlik planlar yapılırken İstanbul'un hizmet, turizm ve kültür fonksiyonları dikkate alındığı kaydedilen açıklamada, varolan sanayinin şehir dışına taşınması değil 'Tarihi Yarımada' gibi merkezi yerlerde bulunan tesislerin İstanbul içinde yer alan organize sanayi bölgelerine taşınmasının hedeflendiği kaydedildi. "Plan işleyen mevcut sanayi alanlarını korumakta, sadece yeni sanayi alanları tarif etmemektedir" denilen açıklamada, Kartal, Maltepe-Dragos, Kağıthane-Cendere gibi alanları işlevini yitirmiş sanayi alanları olarak gördüklerini duyurdu. Planda yeni sanayi ve lojistik bölgesi Hadımköy gösterildi. Avrupa ve Anadolu yakasında birer tane ileri teknoloji park alanlarının kurulacağı kaydedilen açıklamada, akademik kuruluşlarla iç içe olan yeni sanayi alanları planı ile kent içindeki sanayilerin ileri teknoloji üreten sanayiler haline getirilerek katma değerin artırılacağı vurgulandı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.