Haberler

İzmir'de soğutma çalışmaları sürüyor

Tarih: 11 Ağustos 2009 Kaynak: Cumhuriyet
Yaklaşık 700 hektarlık alanda etkili olan yangında soğutma çalışmaları orman ekiplerince devam ediyor. Yanan alanlarda yeniden alevlenmeler meydana geliyor. Küçük çaplı da olsa yeniden alevlenen bölgelere sevk edilen ekipler anında müdahale ediyor.

Doğanbey mevkisi yakınlarında yanan yol kenarındaki bir bölgede yeniden alevlenme yaşanınca, 7 arazöz soğutma çalışmaları için bölgeye gitti.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci de yangın alanında ve soğutma yapılan bölgelerde incelemelerini sürdürüyor. Yol kenarında alevlenen bölgede inceleme yapan Kahveci'ye bir grup vatandaş tepki gösterdi. Aralarında Ürkmez'i Güzelleştirme, Çevre Koruma Derneği Başkanı Nihat Bayram'ın da bulunduğu bir grup vatandaş, bölgede soğutma çalışmalarının geç yapıldığını iddia etti.

Orman Genel Müdürü Kahveci ise soğutma çalışmalarının sürdüğünü, alevlenen yerin küçük bir alan olduğunu ve hemen müdahale edildiğini söyledi.

Bir yangın daha çıktı

İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Tırazlı köyü yakınlarındaki yoğun ormanlık alanda yangın çıktığı, ekiplerin yangını söndürmeye çalıştığı bildirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Tırazlı köyü civarındaki yoğun ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, 2 helikopter ve 5'i Türk Hava Kurumu'na (THK) ait, 1'i de kiralık olmak üzere 6 uçakla havadan ve çok sayıda arazözle yerden müdahale başlatıldı.

Yangının, kısa sürede kontrol altına alınması için çaba sarf edildiği, yoğun ormanlık alan olan bölgede yangının büyüme ihtimali olduğu bildirildi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.