Haberler

Restorasyon kursları tüm hızıyla sürüyor

Tarih: 12 Ağustos 2009 Kaynak: Olay
Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kongre Merkezi Binasında (Merinos) teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 'Yapı Restorasyon' sınıfı İpekçilik Enstitüsü şantiyesinde, 'Kağıt Restorasyonu' sınıfı Merinos Laboratuarında, 'Taş Yontu' sınıfı Duaçınarı atölyesinde, 'Kalem İşi' sınıfı ise yine Duaçınarı atölyesinde uygulamalı eğitimlerini sürdürüyor.

İznik'i İncelediler...
"Yapı Restorasyon" sınıfı, uygulama eğitimleri kapsamında İznik'in tarihi yerlerini inceledi. Kursiyerler gezide Roma Tiyatrosu'ndan Ayasofya'ya, surlardan kapılara, I. Murat Hamamı'ndan Roma Yolu'na, Yeşil Cami'nden Nilüfer Hatun İmareti'ne, İznik Müzesi'nden Süleyman Paşa Medresesi'ne ve Koimesis Kilisesi'ne kadar birçok tarihi yapıyı inceleme fırsatını buldu.

Geziye, İl Özel İdaresi Emlak, İstimlâk ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Haluk Bilgesay da katıldı. Bilgesay, Restorasyon Alanında Kalifiye Ara Eleman Yetiştirme Programının son durumu hakkında bilgi verdi. Bilgesay, 2009 yılı sonunda tamamlanacak olan eğitimlerin kurumsal olan bölümünün bittiğini ve uygulama aşamasına gelindiğini söyledi. Bilgesay, her grup için uygulama alanları ve yerlerinin belirlendiğini, çeşitli şantiye, atölye ve restoresi yapılan yapılarda çalışmalara başlandığını belirtti.

İstihdam Arayışı Sürüyor...
Projenin, yönetim ve denetim anlamında yetkililer tarafından başarılı bulunduğunu vurgulayan Bilgesay, "Bir yandan uygulama eğitimleri devam ederken diğer yandan kursiyerlerin istihdam edilmeleri konusunda gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm Valilikler ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları, gerekse yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve restorasyon konusundaki iş yüklenicisi özel kuruluşlar nezdinde girişimlere başlayacağız" dedi. Bilgesay, istihdam konusunda özellikle proje ortağı olan Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi ile Mimarlar Odası'ndan destek beklediklerini ifade etti.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.