Haberler

Mindos kazıları için "bulutsuzluk özlemi"

Tarih: 11 Ağustos 2009 Kaynak: Vatan Yazan: Mutlu Tönbekici
Kentten geriye birkaç duvar kalmış durumda. Söylenen o ki kazılsa muazzam bir kent çıkarmış ortaya. Efesle yarışabilirmiş. Memleketin en güzel güneş batan yerlerinden biri. Bir bildikleri varmış gerçekten.

Ortalıkta bir sürü dedikodu dolaşıyor. Çok zengin ve etkili bir silah tüccarı, buraları 1. derece tarihsel SİT alanı olduğu halde olduğu gibi satın almış.

Bilinçli vatandaş soruyor: 1.derece tarihsel SİT alanlarına bir şey yapmak mümkün olmadığı halde neden dünya kadar paralara satın alınır ki böyle bir arazi? Ne yapacak?

Cevap: Üzüm yetiştirip şarap yapacağım.

Buna kim inanır bilmiyorum. Böyle bir yerde üzüm yetiştirmek de mümkün müdür onu da bilmiyorum.

Fakat bu kentin, (adı da muhtemelen Myndos olacak olan) bir tatil sitesi veya oteli inşaatı altında kalmaması gerek. Tarihi alan ilan edilmiş bir yerin kaşla göz arasında "o kadar da tarihi değilmiş canım" ilan edilme ihtimali insanları korkutuyor. Fay hattının yeri değiştirilen bir ülkede her an her şey olabilir biliyorsunuz.

Bu bilinci yükseltmek maksadıyla Gümüşlük Akademisi'nde Myndos Umut Konserleri '09 adı altında konserler düzenleniyor. Sanatçılar para almadan geliyor. Masraflar Bodrum'lu muhtelif sponsorlar tarafından karşılanıyor.

İki hafta önce Zuhal Olcay çıktı sahneye. Hakikaten çok güzel bir konserdi. "Myndos için buradayım, umarım amcalar duyar" dedi, ortalık inledi.

Bu Cumartesi (15 Ağustos 2009) de BULUTSUZLUK ÖZLEMİ çıkacak sahneye. Yine Gümüşlük Akademisi'nin amfitiyatrosunda. Yine aynı şekilde onlar da hiç para almadan. Myndos duyulsun, insanlar bilinçlensin istiyorlar. İki hafta sonra da (22 Ağustos 2009) Ezginin Günlüğü çıkacak. 4 Eylül 2009'da da Kardeş Türküler.

Bu ülkede böyle sanatçılarımız DA olduğu için mutlu olmalıyız. Şimdi isim vermeyeyim ama bir sürü zevat para almadan selam bile vermezken koca koca orkestralar İstanbullardan kalkıp buralarda (tanınmaya falan da hiç ihtiyaçları olmadığı halde) konserler veriyorlar.

Bulutsuzluk Özlemini hep severdim şimdi daha da çok seviyorum.

O yüzden...

14 Ağustos'ta.. tepedeki Akademide.. bir buluta tutunup.. bir kuşun kanadına takılıp.. şu alemi hep beraber seyreylemek için... buluşalım. Ama bu sefer vazgeçmemek için ...
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.