Haberler

Gelibolu ve Balıkesir'de orman yangını

Tarih: 12 Ağustos 2009 Kaynak: Cumhuriyet
Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi, Çanakkale'nin Eceabat ile Gelibolu ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangının ''tamamen kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini'' açıkladı.

Harekat Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü Gelibolu Orman İşletme Şefliği Pazarlı mevkinde otluk alanda başlayan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradığı ve genişlediği belirtildi. Söndürme çalışmalarına 10 hektarlık alanda etkili olduğu, söndürme çalışmalarına 6 helikopter, 2 amfibik uçak, 5 THK uçağı, 20 arozöz, 4 dozer ile 20 teknik eleman, 200 yangın işçisi ve çok sayıda mükellefin katıldığı yangının saat 16.30'da tamamen kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, gün içerisinde, Muğla-Köyceğiz-Karaçam, İzmir-Akhisar-Soma, Kahramanmaraş-Antakya-Belen, Isparta-Eğirdir-Kuzukulağı, Isparta-Eğirdir-Seki Bağı, Adana-Feke-Bahçecik, Muğla-Köyceğiz-Karaçam, İzmir-Urla-Ildır, Elazığ-Kiğı-Sülbüsdağı, Mersin-Gözne, Balıkesir-Akyurt ve Balıkesir-Yeniköy mevkindeki 12 orman yangını ile 15 otluk alan yangınına müdahale edildiği ve bu yangınların kontrol altına alındığı kaydedildi.

Balıkesir


Balıkesir'de ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Ayvatlar köyü yakınlarındaki fıstık çamı ağaçlandırma sahasında çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Söndürme çalışmalarına 25 arazöz, 3 yangın söndürme helikopteri, 5 dozer ve 100 personelin katıldığını anlatan Ateş, yangında 10 hektarı fıstık çamı, 30 hektarı da mera ve anız olmak üzere toplam 40 hektarlık alanın tahrip olduğunu, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ateş, bu arada, Ayvatlar köyü yakınlarındaki yangından kısa süre sonra Balıkesir merkeze bağlı Yeniköy yakınlarındaki mera ve makilik alanda da yangın çıktığını belirterek, 5 arazözle müdahale edilen bu yangınında kontrol altına alındığını, 10 hektarlık alanda etkili olan yangının soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.