Haberler

Müteahhitlere milyar dolarlık Libya yolu!

Tarih: 13 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Eylül ayı itibariyle Libya ile Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) gerçekleştirilmiş olacağını bildirdi. Bakan Çağlayan, Libya Kamu İşleri Bakanı Matuk Muhammed Matuk ve beraberindeki heyet ile görüştü. Libya ile Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması konusunda çalışmalar yapmak üzere iki ülke heyetlerinin bir araya gelmesi konusunda mutabık kaldıklarını belirten Çağlayan, Yatırımların Korunması ve Teşviki ile ilgili anlaşmada çalışmaların sürdürülmesinde mutabakata vardıklarını söyledi.

İhaleleri alacağız

Çağlayan, bu 3 çalışma ile karşılıklı ticaret hacminin daha da artacağının altını çizerek, Türk müteahhitlik firmalarının Libya'da 9 milyar dolarlık taahhüt üstlendiğini kaydetti. Libya'da 10-12 milyar dolarlık alt ve üst yapı yatırımlarının ihalelerinin gerçekleştirileceğini de belirten Çağlayan, hedeflerinin firmaların bu ihalelerinin tamamını üstlenmesi olduğunu söyledi. Çağlayan, alacaklar konusunun çözümlenmesi için görüş birliğine varıldığını da ifade etti.

Irak'tan ödemeler geliyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Irak'ın Türk firmalarının birikmiş alacaklarının ilk kısmını önümüzdeki bir hafta içinde, kalan kısmını da bir ay içinde ödeyeceğini bildirdi. Bakan Çağlayan, Irak'ta yaptıkları temaslarda Irak Başbakanı Maliki ile de görüştüklerini kaydederek, Türkiye ile Irak arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması'nın bulunduğunu hatırlattı. Çağlayan, Türk firmalarının Irak'tan yaklaşık 150 milyon dolar civarında olduğunu söyledi. Orta Vadeli Program'ın ne zaman açıklanacağına ilişkin soru üzerine de Çağlayan, ilgili bakanların bu konuda çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.