Haberler

Belediye, metroda yeni yöntem arıyor

Tarih: 13 Ağustos 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Utku Bolulu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat sözleşmesi fesih aşamasına gelen 5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nı tamamlamak için hukuki ve teknik yöntem aradıklarını söyledi. Ek sürenin dolmasıyla birlikte teknik ve hukuki konuda yetkin bürokratların yapacakları değerlendirme sonunda fesihle ilgili karar vereceklerini açıkladı. Kocaoğlu, ek sürenin dolmasından dört gün önce Bozoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Bozoğlu'nun yeraltı sularıyla ilgili önlem alınmazsa tünelin çökebileceği iddialarına da yanıt verdi.

Kocaoğlu, "Gerekli tedbir alınsa da çökme teklikesi her zaman yaşanabilir. Altgeçit inşaatında da aynı durum sözkonusudur. Bu ayrı bir konudur. İddiada bulunan firmanın o işi yapması gerekirdi. Bu iddialar bugüne kadar firmanın iş yapmadığının, hatalı davrandığının, görevini gerçekleştirmediğinin, duyarlı olmadığını gösteren kendi beyanıdır. Eğer böyle bir durum varsa, yüklenici firma sayısız ikazlarımıza karşın, Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü olanağını, maddi, manevi vermesine karşın bugüne kadar niye tedbir almamış" diye konuştu. Kocaoğlu, metro tünellerinin belediyenin kontrolünde olduğunu, her türlü tedbiri aldıklarını da sözlerine ekledi.

Kocaoğlu, fesih sonrası yapılacak olası yeni ihale veya ihaleler, inşaat yöntemlerindeki yöntem değişikleri ve tünellerde çökmeye karşı alınacak önlemlerle ilgili de değerlendirme yaptıklarını söyledi. Birçok olasılık üzerinde çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, "Kent ve kentliler için en iyi yöntemi tercih edeceğiz. Özellikle istasyonların yapımında, zemine etkiyi en aza indirmek için farklı, apartmanlara zarar vermeyecek teknik yöntemler uygulanacak" dedi.

Sözleşme, ikinci kez iptal olacak
Üçyol-Üçkuyular'da iki yıl içinde ikinci kez sözleşme iptali yaşanacak. 2005'teki ilk ihaleyi kazanan Bayındır İnşaat'ın işi zamanında tamamlayamaması üzerine Büyükşehir Belediyesi 2007 yılında sözleşmeyi feshetmiş, ardından da yeni ihaleyle inşaatı Bozoğlu firmasına vermişti. Bozoğlu firması da inşaatı tamamlayamadı. Büyükşehir Belediyesi, ek süre Ocak 2010'da dolacak olmasına karşın, çalışmaları durduran firmaya cezalı ek süre vererek fesih sürecini başlatmıştı. Ek süre bugün doldu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.