Haberler

Uludağ modern şekliyle hizmet verecek

Tarih: 13 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: İsmail Hakkı Yoğurtçu

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ Milli Parkı'nın altyapı hizmetlerinin yürütülmesi yetkisini içeren protokolün Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılıç arasında imzalanmasının Uludağ'ın geleceği açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Yeni Şafak Gazetesi Marmara Bölge Müdürü Ahmet Hulusi Gürbüzol'u ağırlayan Vali Harput, "Yeni dönemle birlikte hedefimiz Uludağ'ın, yeni bir vizyon ile her insana modern şekilde hizmet vermesidir." dedi. Bunu sağlayacak planlama çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade eden Harput, "İmzalanan bu protokol ile Uludağ'da yetki karmaşası büyük ölçüde aşılmış oldu. Bundan sonra sorunların çözümü ile ilgili somut sonuçları görmeye başlayacağız. Temel hedefimiz, Uludağ'ı adına yakışır şekilde dünya turizminin sayılı mekanlarından biri haline getirmektir." dedi

Vali belediyelerden projeleri bekliyor

Hükümetin istihdama yönelik projesinin Bursa'da da verimli bir şekilde yürütülmesi için çalıştıklarını söyleyen Vali Harput, "Şu anda belediyelerimizin ve kurumlarımızın bize bu konuda ulaştıracakları projeleri bekliyoruz. Bu projeleri değerlendirip, hayata geçireceğiz. Bu çalışmayla hem ihtiyacı olan vatandaşlarımıza iş imkanı sağlanacak hem de kamu hizmetleri aralıksız olarak sürdürülebilecek. Belediyelerimizden ve kurumlarımızdan ihtiyaçları belirleyip, en doğru ve yararlı projeleri bizlere sunmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. Ahmet Hulusi Gürbüzol ise Bursa'nın atanmış ya da seçilmiş tüm yöneticileriyle koordineli şekilde yönetildiğini belirterek, " Bursa'nın tüm değerleriyle hak ettiği yerlere geleceğine inanıyorum. Bursa bir dünya kenti olma yolunda gereken tüm potansiyellere sahip bir kent. Bu yolda hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz." şeklinde konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.