Haberler

Bornova'da yeni bir dünya kuruluyor

Tarih: 13 Ağustos 2009 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Bornova'ya yeni bir vizyon kazandırması hedeflenen, içinde barındıracağı Olimpik Buz Pateni Pisti ve kentin en büyük amfitiyatrosu ile benzerleri arasındaki en kapsamlı projelerden biri olarak değerlendirilen Bornova Rekreasyon Alanı Projesi tüm hızıyla sürüyor. Projeye büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak üzere fırsat buldukça şantiye alanına gidiyor. Tüm detayları tek tek inceleyen Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz gün yeniden bölgedeydi. Hızlı bir tempoda ve büyük titizlikle süren çalışmalar nedeniyle yüklenicilere teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, projenin 2010 yılı içinde bitirileceğini söyledi.

Aşık Veysel Rekrasyon Alanı olarak bilinen ve 10 senedir problem olan konuyu hallettmekle işe başladıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şöyle devam etti: "231 bin m² alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, rekrasyon alanları, spor tesisleri, ayrıca 2500 kişilik seyirci kapasiteli olimpik buz pateni salonu ve 5 bin kişilik İzmir'in en büyük amfitiyatrosunu bu alana yapıyoruz. Ayrıca sosyal ihtiyaçlar için de çeşitli kafeler yapıyoruz. Bölge biraz daha ağaçlandırılacak. Sonuçta burası Bornova'nın nefes alacağı, çevre yoluna 100 metre mesafede, bölgedeki insanların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir alan olacak. Ayrıca bu alanın bir özelliği de Homeros Vadisi ile bağlantısı. Yani Bornova çayı üzerinde olması. Oradan gelecek su ile bu alanda çeşitli su oyunları da yapılacak. Ağaçlar biraz büyüdüğünde, sanıyorum İzmir'in hem spor yapılan, hem dinlenilen, hem eğlenilen, İzmir'in en enteresan, en renkli mekanlarından biri olacak. 2010 yılı içinde bitirmeyi hedefliyoruz."

En kapsamlı proje

Bornova Rekreasyon Alanı kültür, sanat, spor, eğlence ve dinlenme faaliyetlerinin bir arada bulunacağı büyük bir kompleks şeklinde planlandı. Erzene Mahallesi'ndeki 231 dönüm arazi üzerinde yapılmaya başlanan proje kapsamında 125 dönüm yeşil alan düzenlemesi, kültür-sanat faaliyetleri için 5 bin kişilik çok amaçlı anfitiyatro, 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet, 2 adet ahşap köprü, 200 kişilik kafeterya ve 615 araçlık otopark oluşturuluyor. Ayrıca alanda 2 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve spor parkuru, seyir terasları ve dinlenme bölgeleri yer alacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.