Haberler

Değirmenci: Çeşme planları eylülde meclis gündeminde

Tarih: 13 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Asır Yazan: İlker Çoban
Yeni Asır'ın Çeşme'deki imar planı sorununu ve Başkan Faik Tütüncüoğlu'nun konuyla ilgili tepkisini gündeme getirmesinin ardından İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Hüseyin Mumcuoğlu açıklama yaptı. Başkan Değirmenci, gecikmenin sorumlusu olmadıklarını söyledi. İmar Komisyonu'nun çalışmalarını son aşamaya getirdiğini belirten Değirmenci, eylül ayında planı meclis gündemine getireceklerini kaydetti.

Ortada rant var

Değirmenci, 2.5 yıldır İl Özel İdaresi İmar Daire Başkanlığı'nda bekleyen planı, 1 Haziran 2009 tarihli meclis oturumunda gündeme getirildiğini belirtti. Değirmenci, bu oturumda planın oybirliğiyle incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildiğini söyledi. Planla ilgili İl Özel İdaresi'nde beklediği 2.5 yıl boyunca hiç bir şey yapılmadığını belirten Değirmenci, "Sorgulanması gereken budur. O dönemle ilgili gecikmenin muhattabı değiliz. Plan, Haziran'dan bu yana komisyonda inceleniyor. Şehircilik ve imar ilkelerine uygun olmayan noktalar bulundu. Savsaklama yok. Ayrıca herkesin gözü bu planda ve incelemeden onaylanamazdı. Ortada büyük bir rant var. Olaya gelişigüzel bakamayız" diye konuştu.

Değişiklik istedik

CHP'li Hüseyin Mumcuoğlu da, İl Genel Meclisi'nin tatile girdiği Temmuz ayında dahi plan üzerinde çalıştığını söyledi. Mumcuoğlu, "İl Özel İdaresi, ilk kez böyle büyük bir planın inceliyor. Plan, 7 bin hektarlık sahayı kaplıyor. Planla ilgili istediğimiz değişiklikleri Çeşme Belediyesi'ne ilettik ve yapılmasını istedik. Geçtiğimiz pazartesi günü, değişikliklerin yapıldığı plan komisyonumuza geldi. Bölgede rant çok yüksek olduğu için komisyon üzerinde psikolojik baskı var" dedi.

Suçlu aranıyor

Meclis eski Başkanı İsmail Yılmaz ise, "Plan hiçbir zaman teknik sorunları giderilip İl Özel İdaresi İmar Daire Başkanlığı'ndan meclise gelmedi. Bu arada şimdiki meclis başkanı Serdar Değirmenci de geçmiş dönem meclisteydi. Neden o zaman bu plan için hiç çaba göstermedi? Siyasi bir suçlama yapılıyor. CHP'li Çeşme Belediyesi, CHP Grubu'nu sıkıştırınca Değirmenci, suçu bize atıyor" dedi. Meclis eski Başkanı ve önceki dönem CHP Grup Başkan Vekili olan Hakkı Berksü de Değirmenci'nin suçlamalarını hak etmediğini belirtti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.