Haberler

Coş: İstimlak parası alanlar göçe hazırlansın

Tarih: 14 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İkizdere Barajı'nda incelemelerde bulundu. Gezisi kapsamında baraj havzası içerisinde kalan ve istimlak çalışmaları devam eden İkizdere Köyü'ne de giden Vali Coş, köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Coş, burada evlerinin karşılığında konut isteyen vatandaşlara, ödeneğin çıktığını belirtti. Ev karşılığında para isteyen ve bu paraları alan vatandaşlardan köyü bir an önce boşaltmalarını isteyen Vali Hüseyin Avni Coş, zamanı geldiğinde köyden çıkmayanları, devlet gücüyle çıkartacaklarını söyledi.

Boşalan evler yıkılacak

Coş, şunları kaydetti:'Baraj su tutar hale gelmesine rağmen istimlak sorunu nedeniyle bu yıl bu işlem yapılamadı. Köyde evlerinin karşılığında ev isteyenler için 75 konutluk ödenek çıktı. İncirliova'nın üstüne gelen Karabağ mevkisinde evlerinizin yapımı için en kısa sürede ihaleye çıkacağız. Biz bu işi altı ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Evleriniz tamamlanır tamamlanmaz köy boşaltılacak. Barajın faaliyete geçmesi için köy yatağının temizlenmesi gerekiyor. Çünkü bu baraj normal bir baraj değil, içme suyu için kullanılacak bir baraj. Köydeki evlerinin karşılığında istimlak parası alan ailelerimiz de bir an önce göçe hazırlansınlar. Boşalan evlerin yıkımı başlayacak.'

7 gün içinde köyden çıkacaklar

Paralarını alan köylüler göçe hazır olduklarını belirtirken, ev isteyenler ise taleplerinin karşılanması halinde 7 gün içinde köyden çıkacaklarını kaydettiler. Coş, daha sonra İkizdere Barajı şantiyesine giderek, Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap'tan brifing aldı. Halil İbrahim İndap, barajın içme suyu amaçlı olması nedeniyle etrafında hiç bir canlı izinin kalmaması gerektiğini, köyün boşaltılmasının ardından çevrenin temizleneceğini kaydetti.

Barajın fiziki olarak yüzde 91'inin tamamlandığını bildiren İndap, 'Aralık ayı itibariyle barajımız tamamen bitmiş durumda olacak. Barajın su alma yapısı da bitmek üzere. Bu aşamadan sonra barajın tamamlanması için ödeneğe de ihtiyacımız yok. Barajımız yılda 72 milyon metreküp içme suyu sağlayacak' dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.