Haberler

"3. Köprü Olumsuz Etkiler Yaratır"

Tarih: 21 Ağustos 2009 Kaynak: Cumhuriyet
Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, yaptığı yazılı açıklamada, üçüncü köprünün Boğaz'ın kuzey yarısındaki önemli doğa alanlarını, bu alanlardaki biyolojik çeşitliliği ve İstanbul içindeki doğal kaynakların önemli bir kısmını geri dönüşü olmayacak bir şekilde tahrip edeceğini savundu.

Eken, açıklamasında şunları kaydetti:
''Üçüncü köprü, ekolojik, ekonomik ve sosyal açılardan hem İstanbul hem de ülkemiz genelinde olumsuz etkiler doğuracaktır. Bu tür yatırımlar yapılmadan önce şu soru net olarak yanıtlanmalıdır: İstanbul'u daha ne kadar büyütmek istiyoruz? Bu sorunun yanıtı şeffaf ve bilimsel temellere dayanarak verilmediği sürece hiçbir kamu kurumunun ülke kaynaklarını üçüncü köprü projesine yönlendirme hakkı yoktur.''

Öte yandan, TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan da yazılı açıklamasında, ''üçüncü köprü ve bağlantı yollarının orman eko-sisteminde tahribata yol açacağını'' ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:
''İstanbul'un kuzeyinde yer alan ormanlardan geçecek, İstanbul Çevre Düzeni Planı'nda bile yer almayan üçüncü köprü ve bağlantı yolları, ormanın, mevcut yaban hayatı alanlarının bütünlüğünü bozacaktır. Ayrıca, yeni 2B adayı alanlar oluşabilecek, biyolojik çeşitlilik kayıpları yaşanacak, ek yapılaşma baskısının yanı sıra, yeşil örtünün azalması sonucunda daha fazla karbon doğada serbest kalarak hava kirliliğine ve küresel ısınmanın artmasına neden olacaktır. Raylı sistem ile entegre edilmiş deniz ulaşımını göz ardı eden üçüncü köprü projesi, ayrıca kamu yararına aykırıdır.''

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.