Haberler

Aslan: "Korkarım, İzmir Bir Çadırkent Olacak"

Tarih: 21 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Hüseyin Yiğiter
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, belediyenin İzmir'e 10 yıldır, dar gelirliler için toplu konut üretmediğini söyledi. Egekent ve Evka projeleri olmasaydı bugün İzmirlilerin çok zor kiralık daire bulacaklarını ifade eden Aslan, "Bütün belediyeler, hiç zaman kaybetmeden kendi bölgelerindeki hazine arazilerini ve toplu konut alanlarını yeni bir planlamayla kooperatifiçilik mantığıyla dar gelirli vatandaşlar için konut üretimine açmalıdır. İzmir'in yüzde 38'i kirada, yüzde 55'i de kaçak yapılarda oturuyor. Dar gelirliye uygun imkanlarla konut sağlanmazsa, korkarım İzmir çadırkent olacak" dedi.

Düş değil
Egekent-1, Egekent-2, Egekent-3, Egekent-4 ve Villakent gibi pekçok projeyle orta gelirli İzmirlilerin mutululukla yaşadığı alanlar inşa ettiklerinin altını çizen Aslan, şu açıklamayı yaptı:

"Bize neden geçmişte olduğu gibi 'orta direk' için konut üretmediğimizi soruyorlar. Bunun için önce belediye başkanlarımız kollarını sıvayacak. Belediyelerimiz ve TOKİ arsa üretecek, daha sonra sayısız dev projeye imza atan Ege-Koop, taksitleri rahat rahat ödenebilecek toplu konutlar inşa edecek. Bunlar düş değil, yeter ki idarecilerimiz bizim gibi inansınlar ve karar versinler."

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 1984-1989 yıllarında vatandaşa konut maliyetinin yüzde 80'ini kredi olarak verdiğini, ancak bugün bu kredilerini tümüyle kestiğini vurgulayan Aslan, şöyle konuştu: "Kredi desteği sağlanmadığı için bugün Türkiye genelinde 500 bin konut çürüyor. TOKİ kredi desteği sağlamazsa, gecekondularla dolu bu kentte insanlar barınmak için çadırkentler oluşturacak. Belediyeler de arsa desteği sağlamalı. Çünkü barınma konusu belediyelerin asli görevleridir. Hem belediyeleri hem TOKİ'yi asli görevlerine davet ediyorum."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.