Haberler

Tarabya'da 3. Köprü protestosu

Tarih: 31 Ağustos 2009 Kaynak: Radikal
Kadın ve çocukların da katıldığı yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan Sarıyer Halkevi Başkanı Hasan Pulat, İstanbul'daki nüfus artışının yılda yüzde 4, araba sahiplerindeki artışın ise yılda yüzde 16 olduğuna dikkat çekerek, "Buna göre 2002 yılında bu talebi ancak 7 köprü ile karşılayabiliriz. Çünkü köprü inşa etmek kısır döngüdür" dedi.

Tarabyaüstü Dallas Halı Saha yanında saat 13.00 sıralarında toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ‘Rant köprüsünü geçit yok, mahalleme dokunma' yazılı pankart açtı. Grup, 'Köprü yıkılsın Tayyip altında kalsın', ‘3. Köprü istemiyoruz', ‘Köprü değil, toplu ulaşım', ‘Orman yoksa su da yok' şeklinde sloganlar atarak ‘Köprü değil su', ‘Halkın barınma hakkı var' yazılı dövizler açtılar.

Grup, daha sonra Arabayolu Caddesi üzerinden yürüyerek Ömürtepe Mahalle Meydanı'nda kendilerini bekleyen 1000 kişilik diğer mahalle sakinleriyle buluştu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, sloganlar ve alkışlar eşliğinde, herhangi bir polis müdahalesi olmadan Tarabya Meydanı'na doğru yürüdü. Gruba bazı vatandaşlar evden alkışlayarak bazıları ise katılarak destek verdi. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen grup, Tarabya Meydanı'na geldi. Yürüyüşe Müslüm Şahin 10 yaşındaki Ares adlı Rottweiler cinsi köpeğiyle katıldı.

Meydanda Ömürtepe ve Kireçburnu Mahallesi adına açıklama yapan Sariyer Halkevi Başkanı Hasan Pulat, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, 27 Nisan 1995 yılındaki demecinde "3. köprü bir cinayettir. Böyle bir teşebbüs İstanbul'un çağdaş kentleşmesi ve şehir içi ulaşım sistemi için ölümcül sonuç doğurur' dediğini söyledi. Pulat, "3. köprüye karşı çıkanlar sayın Başbakan'ı üzüyormuş. Biz de üzülüyoruz Sayın Başbakan. Ama bu sefer yalnızca üzülmekle yetinmeyeceğiz, bilesin. Bu sefer kendimiz, çocuklarımız ve doğadaki tüm diğer canlıların yaşama hakkı için, ormanımıza, suyumuza sahip çıkacağız. Üzmek istemezdik ama yıllar önce 'cinayet dediğiniz, Belediye Başkanınızın bile arkasında duramadığı bu projenin tam da önünde duracağız" dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.