Haberler

Bodrum'a 41 milyon Euro'luk proje

Tarih: 31 Ağustos 2009
Kısa bir süre önce uluslararası mimarlık ve tasarım şirketi Broadway Malyan ile stratejik işbirliği oluşturan Türk kökenli gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi AB Invest, Türkiye'de yeni yatırımlara hazırlanıyor. Ortaklığın Türkiye'de hayata geçirmeyi planladığı ilk projeler arasında Bodrum Akyarlar'da 230 bin metrekarelik eğlence, spor ve turizm merkezi bulunuyor. Yaklaşık 41 milyon Euro'luk bir yatırımla inşa edilecek proje, 2010 yılında başlayacak ve 2012 yılında tamamlanacak. Ekonomist dergisinin haberine göre, uluslararası fonların da ilgi gösterdiği proje için Amerikalı ve Lüksemburglu yatırım fonlarıyla pazarlıkların sürdüğü belirtiliyor. AB Invest ayrıca Bayrampaşa'da Forum İstanbul ve Mega Center arasında kalan yaklaşık 13 bin metrekarelik alana 100 milyon dolarlık bir yatırımla 2 bin yataklı otel ve rezidans yatırımı gerçekleştirecek.

AB Invest Yönetici Ortağı Melih Arslan, Broadway Malyan'ın dünyanın önde gelen mimarlık, şehircilik ve tasarım uygulamalarında yer alan bir şirket olduğunu belirterek, yaptıkları stratejik ortaklıkla ABD ve Kanada dışında ortak hareket edeceklerini söylüyor. Brodway Malyan'ın master plan, şehircilik ve kentsel dönüşüm projelerinde önemli referanslara sahip olduğunun altını çizen Arslan, Türkiye'de öncelikli olarak daha önce yapılmamış, sıradışı projeler ve kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere iki alana odaklanacaklarını belirtiyor. Ortaklık olarak Türkiye dışında da projelerle ilgilendiklerine değinen Arslan, Cezayir, Libya, Suudi Arabistan ve Bakü'deki projelerlede ilgilendiklerini ifade ediyor.

Ekolojik proje
Bodrum Akyarlar projesinin ekolojik bir proje olduğuna değinen Arslan, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kendi enerjisini üretecek projede yapı malzemesi olarak da doğal malzemelerin kullanacağını vurguluyor. Arslan, proje alanının hemen yanında kral mezarları bulunduğunu belirterek, Kral mezarlarının hemen yanına Antik Bodrum Müzesi ve anfi tiyatro inşa edeceklerini söylüyor. Merkezdeki tesislerde farklı branşlardan spor kulüpleri kamp da yapabilecek.

Bodrum-Akyarlar projesinin sıradışı bir proje olacağına işaret eden Arslan, "İçinde 5 yıldızlı bir otel ve bağımsız villaların yer alacağı proje, spor ve eğlence ağırlıklı bir turizm merkezi olacak. 230 bin metrekarelik arazinin 25 bin metrekaresi kapalı alanlardan, geri kalan kısmı ise aktivite alanlarından oluşuyor" diyor.

Alışılmışın dışında bir proje
Bodrum Akyarlar'da düşünülen eğlence ve turizm projesinin, AB Invest'in sahibi olduğu 300 dönüm arazi üzerine konumlandırılacağını açıklayan Arslan, projeye ilişkin şunları belirtiyor:

"Alışılmış projelerden çok farklı bir konsept ile hayata geçecek olan bu yatırım, Bodrum'un havasını değiştirecek kadar iddialı bir proje. Türkiye'deki mevcut tatil anlayışını değiştirecek olan bu projede eğlence, spor, dinlenme, kültür, alışveriş, sağlık gibi farklı ihtiyaçların hepsine birden cevap verilecek. Türkiye'de hiç yapılmamış extrem sporlar da bu konsept içersinde yer alacak."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.