Haberler

Princess, Işıltı Grubu'nun oldu

Tarih: 4 Eylül 2009 Kaynak: Yeni Asır Yazan: İlker Çoban
İzmir Valiliği'nin açtığı tahliye davası üzerine yaklaşık 2 ay önce boşaltılan eski Princess Otel'in dün gerçekleştirilen ihalesini, Balçova Termal Tesisleri'nin bahçesinde bulunan su parkı Aquacity'nin de yapımını gerçekleştiren İzmirli firma Işıltı Yapı Grubu kazandı. 4 firmanın katıldığı ve açık artırma usulüyle gerçekleşen ihaleyi aylık 350 bin TL kira teklifi vererek alan Işıltı Yapı Grubu'nun sahibi Ayşe Demirli, İzmir'e yakışır bir tesis kazandırma gayretinde olacaklarını söyledi. Tesisin bir önceki kiracısı Özkanlar Turizm ve Ticaret A.Ş'nin otele aylık yaklaşık 120 bin TL kira ödediği belirtildi. Buna göre, tesis yaklaşık 3 katına kiraya verilmiş oldu.

Otelin ihalesi dün saat 14.00'te Balçova Termal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleşti. İhale Komisyonu'na başkanlık eden İzmir Valisi Cahit Kıraç, 4 firmanın katılacağını açıkladı. Kıraç daha sonra kimlik tespiti yaparak katılımcı firmaları salona davet etti. İhaleye Işıltı Yapı Grubu adına Ayşe Demirli, Galileo Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş adına Salih Sinan Uzun, Burakkaya Turizm Yatırım A.Ş adına Burhanettin Kaya ve Zilan-Barankaya İnşaat Konsorsiyumu adına Aydın Kaya katıldı. 175 bin TL aylık muhammen bedelle başlayan ihalede 4 firma 17 kez teklif verdi. İlk olarak teklif miktarı 266 bin TL olduğunda Zilan-Barankaya İnşaat Konsorsiyumu çekildiğini açıkladı. Daha sonra fiyat 330 bin TL'ye ulaştığında Galileo Turizm ihaleden çekildi. Son olarak Işıltı Yapı Grubu'nun 345 bin TL teklif vermesi üzerine Burakkaya Turizm Yatırım A.Ş ihaleden çekildi.

Komisyon Başkanı Vali Kıraç, Işıltı Yapı Grubu'nun tek başına kalması üzerine katılımcı firmaları ve basın mensuplarını salon dışına çıkardı. Komisyonun yaptığı değerlendirme üzerine kazanan firmayı açıklayan Vali Kıraç, "Komisyon üyesi arkadaşlarımız son bir teklif vermenizi ve 345 bin TL'nin 350 bin TL olmasını öneriyorlar" diye konuştu.

Işıltı Yapı Grubu temsilcisi Ayşe Demirli ise, teklifi kabul ettiklerini söyledi. Böylelikle eski Princess Otel'i Işıltı Yapı Grubu 350 bin TL aylık bedelle 10 yıllığına kiralamış oldu. Eğer İl Özel İdaresi, Işıltı Grubu'ndan memnun olursa sürenin 10 yıl daha uzatılacağı kaydedildi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.