Haberler

İDO, Greenpeace gemisine ev sahipliği yapacak

Tarih: 4 Eylül 2009 Kaynak: Dünya

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), "Akdeniz'i Koruyoruz" kampanyasını yürütmek üzere yola çıkan Greenpeace örgütünün "Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı)" adlı gemisine ev sahipliği yapacak.

İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin deniz ulaşımına yaptığı yatırımların yanı sıra kentin kültür ve sanat yaşamına da destek sunduğu belirtildi.

Açıklamada, Akdeniz turu öncesinde İstanbul'a demir atacak olan geminin 6-9 Eylül 2009 tarihleri arasında Beşiktaş İskelesi'nde fotoğrafçı Aytunç Akad'ın "Denizin Tanıkları" fotoğraf sergisini çevre dostlarıyla buluşturacağı belirtildi.

Greenpeace'in Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki yerel balıkçıların hikayelerinin çarpıcı karelerle yansıtıldığı fotoğraf sergisiyle, Türkiye'deki kirlenme, aşırı ve yasadışı avlanma gibi nedenlerden ötürü yok olan deniz zenginliklerine ve bu durumdan en fazla etkilenen yerel balıkçıların sorunlarına dikkat çekmeyi hedeflediği vurgulanan açıklamada, geminin İstanbul'da kalacağı 3 gün süresince ziyarete açık olacağı ve Akdeniz turu kapsamında da deniz koruma alanlarına ilişkin bilimsel araştırmalar yürüteceği kaydedildi.

Açıklamada, "Gökkuşağı Savaşçısı"nın geçen yıl da iklim değişikliği ve tehlikelerine dikkat çekmek amacıyla çıktığı Avrupa turu kapsamında yine İDO'nun ev sahipliğinde halka açık etkinlikler düzenlediği, "Güneş enerjisiyle çalışan Cafe" gibi projelerin, gençlerde çevre bilinci yarattığı hatırlatıldı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.