Haberler

Engeller kaldırılıyor

Tarih: 10 Eylül 2009 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Erkan Doğan
İzmir Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, eğitim yılının açılış gününe kadar kent merkezindeki okulların engelli rampası ve engelli tuvaletlerine kavuşacağını söyledi. Üye, 2 ay önce tüm okul yöneticilerine "Binalarınızı engellilere uygun hale getirin" talimatı verdiğini belirtirken, Eylül ayı sonuna kadar merkezdeki 500'e yakın okulun engellilere uygun hale getirileceği belirtildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye'nin talimatı üzerine okullar kendi bütçeleriyle okul girişlerine rampa ve engelli tuvaleti inşa etmeye başladı. Üye, merkezdeki okulların 290'ının engellilere uygun hale getirildiğini, 160 okulda ise çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Okullar açılıncaya kadar merkezdeki okullarımızın tümü engellilere uygun hale getirilecek. Engellilere verilen değer bir ülkenin çağdaşlığını gösterir" dedi.

Giriş katında sınıf

Engellilerin sağlıklı ve engelsiz bir ortamda eğitim almalarına büyük önem verdiklerini anlatan Üye, "Okulda engelli bir öğrenci varsa onun sınıfını giriş katına yapıyoruz. Böylece öğrenci üst katlara çıkmak zorunda kalmayacak" dedi. Önümüzdeki yıl mayıs ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde bir 'Engelli Festivali' düzenleyeceklerini belirten Üye, "İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla düzenleyeceğimiz etkinlikte bir farkındalık yaratacağız. Festivalde engelli öğrenciler arasında spor müsabakaları düzenlenecek. Öğrenciler aynı zamanda tiyatro, folklor alanlarındaki yeteneklerini sergileyecekler" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halis Köse de, bütün okul yönetimlerinin binaları engellerin kullanımına uygun hale dönüştürmek amacıyla yoğun bir çaba içerisine girdiğini ifade etti.

Eşrefpaşa İlköğretim örnek okul

80. Yıl Eşfrepaşa İlköğretim Okulu engelliler açısından örnek bir okul oldu. Binalara rampa ve engelli tuvaleti inşa ettiren Okul Müdürü İsmail Dönertaş, engelli öğrenci Ceren Tunç'un (10) okuduğu sınıfa engelli öğrenciler için özel kızaklı yazı tahtası ve sıra takımı yaptırdı. Özel yazı tahtasının kızağının aşağıya doğru çekince, tahta tekerlekli sandalye kullanan bir öğrencinin kulllanımına uygun hale geliyor. Yukarı doğru çekilen tahtayı sağlıklı öğrenciler de kullanabiliyor. Engelli öğrencilerin okula rahatlıkla gelip gitmelerini sağlamak adına her türlü özveriyi gösterdiklerini anlatan Dönertaş, "Biz okul yönetimi, öğretmenlerimiz ve sağlıklı öğrenciler olarak, engelli öğrencileri çok yakın davranıyoruz. Onlar burada engelli olduklarını unutuyorlar" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.