Haberler

Adıyaman'da Yeşil Rüya Projesi ile köyden kente göç önlenecek

Tarih: 11 Eylül 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Hakan Furkan
Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen "Yeşil Rüya" projeleri hakkında bilgi veren Harun Dindar, proje ile yollar, mezarlıklar, cami ve okul bahçelerinde ağaçlandırma yaparak köylülere bulundukları yerde iş imkanı vereceklerini belirtti.

Proje ile Adıyaman'ın çehresinin değişeceğini ifade eden Dindar, Adıyaman merkez ve ilçelerine bağlı 30 köyde uygulanacak projenin sözleşmesi imzalandıktan sonra çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi. 1 sene sonra tamamlanacak projenin istihdam sıkıntısı çeken Adıyaman'a büyük katkı sağlayacağını kaydeden Dindar, projenin, kırsal kesimde istihdam sağlamak, köylerden kente göçü önlemek, köylerdeki yoksulluğu azaltmak gibi faktörleri de kapsadığını dile getirdi. Köylülerin yaşam standardını yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Dindar, "Bu projeye önem veriyoruz. Yeşil alanlar oluşturarak iklim değişikliği ve çölleşmenin etkilerini en aza indireceğiz. Gönüllere fidan,ağaç ve orman sevgisini yerleştireceğiz. Fidan dikme alışkanlığını yaygınlaşarak her yıl vatandaşlarımız tarafından uygulanır hale getireceğiz. Tabiatı severek çevremizi güzelleştirme olgusu gönüllere yerleşecektir. İnsanlarımız daha yeşil bir doğa ve temiz bir çevrede yaşayacaktır." dedi.

Dindar, projede kırsal kesimdeki yoksul kesimler, Adıyaman'da fidan yetiştiriciliği yapan insanlar ve ildeki işsiz orman mühendisleri projesinin hedef grupları arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

 

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.