Haberler

Engellilere yönelik alternatif turizm modeli

Tarih: 23 Eylül 2009 Kaynak: Olay
Engellilerin de normal insanlar gibi turizme katılmasını sağlamak için TÜRSAB Güney Marmara BYK, farklı bir hizmet modeli oluşturmak için kolları sıvadı. Engellilere yönelik inanç turizm alanında info geziler düzenleyerek model hakkında onların da fikirlerini aldıklarını belirten TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, engellilere yönelik alternatif turizm modelini tüm Türkiye'ye yaymayı istediklerini söyledi. İnanç turizminin yanı sıra kış turizmi konusunda engellilerin de katılacağı geziler düzenleyeceklerini kaydeden Akkuş, "Engellilere yönelik her türlü alanda turizm yapılabilir. İnanç, tarihi ve kültür turizmi başta olmak üzere özürlü vatandaşlarımıza yönelik model çalışmamaz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her sağlıklı insan gibi engelli insanların da ülkesini ve şehrini tanıma hakkı var. Model için ilk aşamada engellilerimizin görüşlerini alıyoruz. Engellilerimizi geçtiğimiz günlerde dini ve tarihi mekanları gezdirmiştik. Kombine bir çalışmanın ardından modelimizi somutlaştırarak, genel merkezimize sunacağız. Türkiye genelinde geçerli olması için de TÜRSAB olarak Sağlık ve Turizm bakanlıklarına öneride bulanacağız" dedi.

Akkuş, Türkiye'de ilk defa tüm engellilere yönelik hazırlanacak turizm modelinin 2011 yılında hayata geçebileceğini ifade etti. Akkuş, "Bu model çok güzel olacak. 'Engelli insan engelsiz insandır' sloganıyla çalışma başlattığımız proje yeni bir vizyon oluşturacak" diye konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.