Haberler

İzmir'e "mega müze" müjdesi

Tarih: 2 Ekim 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak'taki Bahribaba Parkı veya civarına mega müze kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Çalışmaların hızlandırıldığını belirten Kocaoğlu, bu konudaki hazırlıklarla ilgili raporu önümüzdeki günlerde Kültür Bakanı Günay'a sunacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e bir mega müze kazandırılması konusundaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ve müzenin Konak'taki Bahribaba Parkı veya civarında yapılmasına ilişkin hazırlıklarını önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a teklif olarak sunacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Agora'nın kamulaştırılması için 30 milyon lira ödediğini ve kazı çalışmalarının tamamının belediye tarafından finanse edildiğini de hatırlatan Kocaoğlu, "Yine belediyemiz; Yeşilova, Foça, Klaros ve Smyrna kazılarına sürekli maddi destek vermektedir. Tarihi mirasımızın korunması ve insanlığın hizmetine sunulması için yaptığımız restorasyon çalışmalarımızdan Kemeraltı cephe düzenlemesi ve Tarihi Havagazı Fabrikası restorasyonu, Tarihi Kentler Birliği'nden büyük ödül almıştır. Ayrıca Sayın Bakanımızın talebiyle, Peterson Köşkü'nün yanındaki Bornova Kültür Merkezi'nin yapılması çalışmalarına, belediyemiz bütçesinden projenin üçte biri oranında katkıda bulunulacaktır. Bu da yaklaşık 10 milyon TL'dir. Tarihi mirasımıza ve kültürümüze böylesine sahip çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Peterson Köşkü gibi önemli bir yapının restorasyonunu ihmal etmesi düşünülemez" diye konuştu.

"İnciraltı ve Mega Müze"
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İzmir'in geleceğine ve kalkınmasına direk etki yapacak örnek çalışmalar gerçekletirdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sayın Bakanımızla birlikte, İnciraltı'nın planlanması ve mega müze yeri arama çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bahribaba Parkı ve civarında müze yeri ve yapımı için yaptığımız çalışmayı önümüzdeki günlerde arz edeceğiz. Kendilerine, göreve geldiği günden bu yana İzmir için yaptığı çalışmalardan dolayı özellikle teşekkür ediyoruz" dedi.

Son günlerde İzmir kamuoyunda yeniden tartışılmaya başlanan EXPO 2020 konusundaki görüşlerini de özetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'in 2020 EXPO yolculuğundaki başarısı, İnciraltı'nın sağlık turizmi işleviyle planlanmasından geçmektedir. Adaylığın öncelikli şartı budur."

"İzmir'e yeni stad"

Türkiye'nin evsahipliği için aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için İzmir'e kazandırılacak yeni stad konusunda da bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Yeni planlama çalışmalarına başlamak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden gelecek bilgiyi bekleyen Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması ve maçların oynanacağı 7 kentten birisinin mutlaka İzmir olması gerektiği konusundaki kararlılığını ve inancını sürdürmektedir" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.