Haberler

Tuncer Çakmaklı Architects Tarafından Tasarlanan Bursa Hali Avrupa Yapısal Çelik Ödülü'nü Aldı

Tarih: 2 Ekim 2009
Pek çok uluslararası projeye imza atan yüksek mimar Tuncer Çakmaklı, Avrupa Yapısal Çelik Derneği (ECCS) tarafından iki yılda bir verilen ödülünü Barselona'da Natıonal Theatre of Catalunya'da düzenlenenen törenle aldı.

Tuncer Çakmaklı Architects tarafından mimari tasarımı ve uygulama sorumluluğu yürütülen Bursa Sebze Meyve ve Balık Hali Avrupa ve Dünya basınında da yankı buldu. Uluslararası medyanın "Türk lokumu", "sebze stadyumu" gibi tanımlamalar yaptığı Bursa hali iki yılda tamamlanarak geçtiğimiz yıl açıldı. Bursa hali ayrıca dünyanın örnek alışveriş merkezlerini tanıtan "Malls and Departmant Stores" adlı kitabın içinde de yer aldı.

Toplam 304 bin metrekareye yayılan inşaatta 3 milyon 104 bin kilo çelik kullanıldı.

Uluslararası jürinin değerlendirmesinde Türk mimarın eserinin "çelik malzeme ve teknolojisinin özellikleri ile mimari tasarımın genel amaçları açısından uyumluluğu, özgünlük düzeyi, mimari çözümlerinin innovasyon özelliği, yapının algılanmasında çelik konstruksiyon özelliklerinin abartısız okunabilirliği, simgesellik, çeliğin avantajını ortaya çıkarması, taşıyıcı sistem tasarımında rasyonel çözümler, yapının bulunduğu çevre ile uyumluluğu, fonksiyonellik düzeyi, uluslararası standartların uyum düzeyi gibi kriterleri sağlaması ile ödüle layık görüldüğü belirtildi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.