Haberler

Mimarlardan Kongre Merkezi'ne övgü

Tarih: 9 Ekim 2009 Kaynak: Olay
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi inşaatına inceleme gezisi düzenleyen Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek, "Böyle bir projenin içinde yer almak her mimara nasip olmaz" dedi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi inşaatında teknik inceleme gezisi düzenledi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Proje Mimarı Cafer Bozkurt ve müteahhit firma koordinatörü Zafer Tolunay'ın eşlik ettiği geziye Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek ile yönetim kurulu üyeleri ve bir grup mimar katıldı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin tamamen yeşilliklerle kaplı olduğunu ve eskisinden daha fazla ağaç dikildiğini belirten Proje Mimarı Cafer Bozkurt, Bursa'nın yeni bir akciğere daha kavuştuğunu ifade etti. Projenin tamamlandığında Bursa'nın yeni bir kent meydanına daha kavuşacağını söyleyen Bozkurt, Mimarlar Odası Bursa Şubesi yönetimine proje hakkında teknik bilgiler verdi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin, yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen dünyanın en hızlı ilerleyen inşaatlarından biri olduğunu dile getiren Bozkurt, projenin emsallerine göre daha az maliyetle tamamlanacağını belirterek, özellikle yangın ve deprem açısından binaların son derece güvenli olduğunu kaydetti.

Her Mimara Nasip Olmaz
"Böyle bir projenin içinde yer almak her mimara nasip olmaz" diyen Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek ise, projenin özellikle birçok açıdan ince düşünüldüğünü söyledi. Projenin balo salonundan Bursa manzarasının çok harika göründüğünü belirten Şenol Şimşek, proje mimarı Cafer Bozkurt'un buradaki her aşamayı anlatacak bir kitap yazmasını ve yeni nesil mimarların örnek almasını istedi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi inşaatının yüklenici firması konumundaki Gintaş'ın proje koordinatörü Zafer Tolunay da, bir çok açıdan Türkiye'de ilk ve tek olan bu projede yer almalarının kendileri için gurur olduğunu ifade etti. Projenin her aşamasının çok ince düşünüldüğünü belirten Tolunay, projenin mimarisi konusunda hiçbir yapıdan örnek alınmadığını ancak kullanılacak malzemeler için titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.