Haberler

On Frank'a Bir Mimar Dört Yapı

Tarih: 9 Ekim 2009
10 Frank'lık banknot
Temel renk:
Sarı
Boyut: 126x74 mm
Yayın Tarihi:
8 Nisan 1997
Karakter: Le Corbusier

Bu adamın resmini unutmayın.
10 Frank'lık banknotun ön yüzünde modern tasarımın seçkin ustalarından Charles Edourd Jaenneret, daha iyi bilinen adıyla Le Corbusier'in (1887 - 1965) portresi bulunuyor. Le Corbusier yaratıcı enerjisini insana odaklanmış bir mimar, şehir plancısı, kent tasarımcısı, ressam ve teorisyendi. Her şeyden önce bu eğilim konut tasarımı ve kentsel planlama gibi onun öncü kavramları ile ifade edildi. Le Corbusier Hindistan Chandigarh'daki hükümet kompleksi örneğindeki gibi iskelet konstrüksiyon ve prefabrike tekniklerle yapıya yenilikçi bir yaklaşım kullandı. Üstelik, modern tasarımı etkiledi ve bir mobilya tasarımcısı olarak uluslararası şöhret elde etti ve Ronchamp'daki ünlü Notre-Dame-du-Haut kilisesi gibi kutsal binaların mimarı oldu.

A. Chandigarh'da Adalet Sarayı

Adalet Sarayı'nın fuayesi üç tasarım ilkesine dayanır: üç boyutlu tasarım, katları birbirine bağlaması için rampaların tercihi ve iç - dış arasındaki dinamik ilişki.

B. Sekreterlik Cephesi

Merkezi eleman Sekreterlik'in cephesini gösterir. Burada Le Corbusier'in mimari düşüncesi görülebilir: ölçek olarak "Modulor", tüm cephe boyunca uzaysal hücre ve üç boyutlu beyan için "brise-soleil" kullanımları.

C. "Modulor"

Le Corbusier'in kendi evrensel ölçüm sistemi olan "Modulor" insan vücudunun altın kesiti ve oranlarına dayanır. Bu, mimari tasarımın merkezine her şeyin ölçüsü olarak insanı koyar.

D. Chandigarh'de Sekreterlik Binası

Le Corbusier tarafından tasarlanan en büyük yapı olan Sekreterlik binası yeni mimarinin önemli unsurlarını kullanır: evrensel yapı malzemesi olarak tamamlanmamış beton kullanımının özel tasarım etkileri, serbestçe yapılandırılmış cephe, brise-soleil ve çatı terası.
Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.