Haberler

Revit'e Geçişte Kurumsal Destek

Tarih: 22 Ekim 2009
BIM yapı sektöründen pek çok kişinin yeni tanıştığı önemli bir kavram. "Building Infomation Management"in kısaltması olan BIM'in Türkçesi "Yapı Bilgi Sistemi". Bu konuda yapı sektöründeki profesyonellerin önemli aracı AutoCAD'in sahibi Autodesk'in ürünü Revit Architecture. 

Arkitera Eğitim Merkezi'nden Ahmet Turan Köksal'dan BIM, Revit Architecture hakkında bilgi aldık.

Kısaca Revit Architecture'dan söz edebilir misiniz?
Revit Architecture, sadece bir paket program değil bir proje tasarlama, üretme ve projeyi inşa edip, yönetmeye kadar giden yolda dağıtılmış bir kavramlar birliği. Dolayısıyla kişiler kendi kişisel gelişimleri için bu paket programı öğrenmeye değil, kurumlar kendi çalışanlarının topyekün bir şekilde yeni işleme tarzına uydurmaya çalışıyorlar. 

Arkitera Eğitim Merkezi bu süreçte kurumlara ne gibi destekler veriyor?

Arkitera Eğitim Merkezi, kendi sınıfları dışında kurumların kendi ofislerinde özel kurumsal eğitim taleplerini karşılıyor. 

Bunlardan ilki Öncüoğlu Mimarlık'tı. Tüm çalışanları ile 22 kişilik bir grupla Revit öğrenmeye ve hem kendi çalışma stilini Revit'e uyarlamaya hem de Revit'in çalışma stiline uymaya karar verdi. 2009 yazında eğitimler alındı sınavlar yapıldı. Firma şimdi Revit ile üretir konumda. 

Hemen arkasından İstanbul'da Kreatif Mimarlık aynı yollardan geçti, şu sıralar ise MuuM Mimarlık ile olan dersler ve ortak atölyeler devam ediyor. 

Derslerde neler anlatılıyor?
Derslerde sadece paket program değil, çizim standartlarından, pozlama bilgisine, doküman üretme mantığından 3 boyutlu model ve render almaya kadar geniş bir yelpazede konular belirleniyor. 

BIM kavramının geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kurumların BIM ve Revit'e ilgisinin daha da artacağını tahmin ettiğini, ileride proje ihalelerinde gerek şart olarak görülebileceğini düşünüyorum.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.