Haberler

Açılış için Gün Sayıyorlar

Tarih: 23 Ekim 2009 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli Anadolu Caddesi'nde yaptığı 5 asansörlü-yürüyen merdivenli üst geçit, Kasım ayı başında hizmete alınacak. Büyükşehir, Gaziemir Akçay Caddesi'nde de üç yeni üst geçit için ihale gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara asansörlü- yürüyen merdivenli üst geçitler kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı. İlk etapta 3 karayolu alt geçidi ile kesintisiz ulaşımın sağlandığı Gaziemir Akçay Caddesi'nde asansörlü-yürüyen merdivenli bir üst geçidi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını tamamlamak üzere olduğu Çiğli Anadolu Caddesi üzerindeki 5 adet geçidi de Kasım ayının başında hizmete açacak. Büyükşehir ayrıca, Gaziemir Akçay Caddesi'ndeki 3 noktaya daha üst geçit yapılması için 30 Ekim'de yapım ihalesi gerçekleştirecek.

Engellilere büyük kolaylık
Özelikle engelli vatandaşların kullanımına yönelik olarak yapılan asansörler, üst geçitlerin engelli vatandaşlar tarafından kullanılmasını sağlarken, üst geçitlerdeki yürüyen merdivenler de yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerinde yardımcı olacak. Yaşlı ve engelliler de düşünülerek yapılan üst geçitler, tüm vatandaşların kullanımında yaya geçişlerine güven ve büyük bir konfor getirecek.

5 noktada yapıldı
Çiğli (Eski İtfaiye Kavşağı), Maltepe Caddesi çıkışı, 8752 Sokak (Büyük Çiğli Geçidi'nin Harmandalı istikametine çıkış noktası), 8703 Sokak çıkışı ve Balatçık Sağlık Ocağı (8708 Sokak çıkışı) noktalarındaki inşaat çalışmaları tamamlanarak asansör ve yürüyen merdivenleri monte edilen üst geçitler, toplam 5 milyon 238 bin TL'ye malolacak. Söz konusu geçitlerin tamamlanmasıyla, Anadolu Caddesi üzerinde yayaların kullanacağı üst geçit sayısı 8'e yükselirken, 4 noktada yapılan geçici sinyalize geçitler ise yaya üst geçitleri devreye girinceye kadar hizmet vermeye devam edecek.

Gaziemir'de biri hizmete alındı, üçü sırada 
Gaziemir Akçay Caddesi'nde ilk üst geçidi 28/24 Sokak çıkışına yaparak hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim'de ihalesini gerçekleştireceği diğer 3 üst geçit için de yaya sirkülasyonunun çok olduğu noktaları seçti. Gaziemir Karayolu Alt Geçidi'nin her iki uç noktasına yakın bölgelerde, yolun iki tarafında, yolcuların daha rahat indirip bindirilebilmeleri için karşılıklı otobüs ve minibüs cepleri oluşturularak iki yaya üst geçidi bu noktalarda inşa edilecek. Hava Eğitim Komutanlığı girişine de aynı şekilde bir üst geçit inşa edilecek.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.