Haberler

Eskihisar'ın çehresi değişecek

Tarih: 23 Ekim 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yapımı devam eden Gebze Eskihisar Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi'ni yerinde inceledi.

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Eskihisar'da yapımı hızla devam eden çalışmaları AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram, Fen İşleri Daire Başkan Yardımcıları Ali Alp Arslan ve Cihat Yücel ile beraber denetledi. Tarihi Eskihisar Kalesi'ni de içine alan, kıyı şeridinin yeni ve çağdaş bir şekilde düzenlenmesini içeren projeye büyük önem veren Başkan Karaosmanoğlu, Gebze'ye her gidişinde inşaatla ilgili bilgi alıyor. Projenin hızla ilerlediğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları ve aydınlatma sistemleriyle Eskihisar'ın artık yeni ve modern bir yüze kavuşacağını ifade etti. Öte yandan büfe, kafeterya ve tuvalet gibi halkın kullanımına açık yapıların yapımı ile birlikte toplam 8 bin 876 metrekare yeşil alan düzenlemesi, 2 bin 41 metrekare ahşap döşeme, 35 bin 21 metrekare bazalt ve granit döşeme gerçekleştirilecek olan projede çalışmalar hızla ilerliyor. Eskihisar'ın tarihi ve turistik değerlerinin halkın kullanımına sunulmasının hedeflendiği, Eskihisar esnafı ve halkınca da desteklenen proje çerçevesinde, aynı anda birden fazla alanda altyapı deplaseleri(transfer) ve kolektör bağlantılarının yanı sıra taş dolgu imalatı da yapılıyor. Çalışmaların önemli ölçüde tamamlandığı alanda renkli beton dökümü, yangın hidrantı tesisatı ve ahşap iskele için kazık çakımı ise yoğun şekilde devam ediyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.