Haberler

Eskişehir'in morali düzeldi, marka kent oldu

Tarih: 23 Ekim 2009 Kaynak: Referans
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, en büyük başarısının şehrin haletiruhiyesini değiştirmek olduğunu söyleyerek, kentin bozulan moralini düzelterek marka bir kent yarattıklarını dile getirdi.

ABD Valporaiso Üniversitesi işbirliği ve Ege Üniversitesi'nin katkılarıyla Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası İşletme, Yönetim ve Ekonomi Konferansı, dün Çeşme'de başladı.

Çeşme Altınyunus Hotel'de yapılan konferansta "Marka Şehir: Eskişehir" başlıklı bir konuşma yapan Büyükerşen, Eskişehir Belediye Başkanlığı'na seçildiği 1999 yılında kentte bir kaybedilmişlik hissi bulunduğunu, kentlinin bu nedenle çocuklarını başka şehirlere yerleşmeye yönelttiğini belirtti.

Büyükerşen, "Bu göçü durduramazsın dediler ama 11 yılda şehrin haletiruhiyesini değiştirdik. Övenler oldu, sövenler oldu, ödüller verildi ama ben kamu görevi süresince hayatımın en büyük başarısını Eskişehir'in haletiruhiyesini değiştirerek elde ettim. Kentin bozulan moralini düzelttim. Kent, Eskişehirli olmakla gurur duyan insanların şehri haline geldi. Akın akın iç turist geliyor. Yabancı turistler de gelmeye başladı" diye konuştu.

Anadolu'nun kültür ve sanat merkezi olacak

Eskişehir'i Anadolu'nun kültür ve sanat merkezi yapmayı hedeflediklerini dile getiren Büyükerşen, İzmir'in de Akdeniz'in kültür ve sanat merkezi olmasını arzu ettiğini ifade etti.

Valporaiso Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dean Schroeder ise İzmir'in deniz, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliği ile büyük potansiyele sahip olduğunu, bunların korunarak markalaştırılması gerektiğini dile getirdi.

"Küreselleşme, Küresel Markalaşma ve Stratejik Yansımaları" ana temasıyla düzenlenen konferans 24 Ekim'de sona erecek.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.