Haberler

Will Alsop ve RMJM Ortaklığı

Tarih: 23 Ekim 2009 Kaynak: Archinect Çeviren: Begüm Zaimoğlu
Dünyaca ünlü İngiliz Mimar ve aynı zamanda Hudson nehrindeki Glenwood Waterfront projesinin tasarımcısı Will Alsop dikkatini tekrar Amerika'ya çevirdi. Resmi açıklamadan sonra RMJM Mimarlık firmasının bir parçası olarak "Will Alsop at RMJM" adında bir stüdyo açıldı.

Alsop'un aralarında Toronto, Marseille, Hamburg, Singapur, Şangay, New York ve bilindiği üzere Londra'nın da bulunduğu kentlerde uluslararası kapsamda büyük ölçekli projeleri var. Bunlardan biri de 2000 yılında Stirling Ödülü kazandığı Peckham kütüphanesi.

Her ne kadar Alsop Londra'daki ofiste olsa da, kendisi Will Alsop at RMJM stüdyosunda yeni bir pozisyona geçti ve dünyaca kabul görmüş projelerde şirketteki yeni tasarım ekipleriyle beraber çalışacak. Bunlara New York, Washington DC, Princeton ve Philadelphia'daki ofisler de dahil.

Alsop firmada ki rolü ile ilgili olarak şunları söyledi: "Yıllar içerisindeki deneyimlerimle beraber RMJM'nin vizyonuna ve de gelişen piyasayla beraber güçlenen tekliflerine, ekonomik duruşuna saygı duyuyorum ve uluslararası stüdyolardaki ekibiyle beraber piyasa da kilit noktası oluşturduğunu düşünüyorum.

Kuzey Amerika'daki en önemli firmalardan biri olarak RMJM ile ilgili olarak söylemem gerekirse, tasarıma yüksek kalite ve de sürdürülebilirlik penceresinden bakan Amerikalı meslektaşlarım ile kıskanılacak projelere imza atmaktan şeref ve heyecan duyuyorum. Yeni yönetim kadrosu ve tasarım ekibiyle, Londra ofisinde yeni projeler üzerine çalışmayı dört gözle bekliyorum. RMJM'nin uluslararası havuzdaki değeri ve de yabancı piyasalarda iş yapabilme kapasitesi küçümsenemeyecek boyutta. Tekrar dürüstçe söyleyebilirim ki böyle bir uluslararası kapasitede çalışmaktan zevk alıyorum."

RMJM'nin Ekip Şef'i olan Peter Morrison, "Mimariye profesyonel bakış açısına sahip bir firma olarak, Alsop Londra'daki firmanın başında olduğu ve oradan uluslararası projelerde yer aldığı için çok mutluyuz. Alsop'un hırsı tasarıma bakış açısı ve deneyimleri ile RMJM'nin şeref kaynağı olacağına inanıyoruz," dedi.

Alsop içlerinde, Fosters and Partners'ın ve de Rafeal Vinoly Mimarlık firmasının eski proje yöneticisi olan Miriam White, Fosters and Partners'ın ve PRP Mimarlığın üst düzey mimarı olan Scott Lawrie'den oluşan bir ekibe öncülük edicek.

RMJM önümüzdeki aylar içerisinde projelerini deniz aşırı alanlarda yürütmeye devam edicek. Bu operasyonlardan bazıları İstanbul, Bahreyn ve Doha'da. Londra stüdyosuna yapılan bu yeni yatırım ile beraber firmanın piyasadaki duruşunu kuvvetlendirmek amaçlanmış aynı zamanda kazanılacak uluslararası yeni ödüller ve başarılar da beraberinde gelecek diye düşünüyorlar.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.