Haberler

Küresel ısınmayı durdurun

Tarih: 26 Ekim 2009 Kaynak: Evrensel
Dünyanın pek çok farklı noktasında aktivistler dün sokağa çıktı ve Aralık ayında yeni bir anlaşma için Kopenhag'da buluşacak devlet ve hükümet başkanlarına "küresel ısınmayı durdurun" dedi.

Dünyanın pek çok farklı noktasında aktivistler dün sokağa çıktı ve Aralık ayında yeni bir anlaşma için Kopenhag'da buluşacak devlet ve hükümet başkanlarına "küresel ısınmayı durdurun" dedi. Dün 170 ülkede planlanmış 4 bin eylem yapıldı. Eylemlerin ana amacı 'küresel ısınmayı hayata geçirecek politikalara dur' demek...

Kürsel Eylem Grubu, iklim değişikliği ve karbon salınımına dikkat çekmek için İstanbul Boğazı'nda eylem yaptı. Küresel Eylem Grubu üyesi eylemciler saat 11.00'de Kabataş İskelesi'nden tekneyle hareket etti. Boğaz'da kısa bir tur atan eylemciler Boğaz Köprüsü'ne yakın bir noktada üzerinde 'Güneş, Rüzgar, Hemen Şimdi-350' yazılı bez afiş açtı. Dünyanın pek çok yerinde iklim değişikliği yüzünden meydana gelen doğal afetlere dikkat çeken eylemciler, yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin bir biçimde kullanılmasını istedi. Düdük çalarak tepkilerini dile getiren eylemciler, 'Güneş Rüzgar Bize Yeter' şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Küresel Eylem Grubu Sözcüsü Nuran Yüce,iklim değişikliği konusunda insanlığın topluca hareket etmesi gerektiğini belirtti. Küresel Eylem Grubu ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu'nun 179 ülkede 4 bin 814 ayrı noktada eş zamanlı eylem yaptığını belirten Yüce, "İklim değişikliğinde geri dönüşü olmayan sınırı aşmamak için atmosferde milyonda 387 parça olan karbondioksit miktarının hızla milyonda 350 sınırına çekilmesi gerekiyor. Yeryüzünü kaplayan tüm uygarlığın ayakta durabilmesi, bildiğimiz yaşamanı devam edebilmesi için 350'yi savunmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Aralık ayı başında Kopenhag'da BM organizesinde gerçekleşecek İklim Zirvesi'nin önemine işaret eden Yüce, zirveye katılacak siyasetçilerden 350 rakamına ulaşmak için gerekli adımların atılması için biran önce harekete geçmelerini istedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.