Haberler

Taksim metrosu uzayacak

Tarih: 27 Ekim 2009 Kaynak: Yeni Şafak

İstanbul'da metro hatlarına bir yenisi daha ekleniyor. 30 Ocak 2009'da açılışı yapılan 4. Levent - Hacıosman metro hattının Darüşşafaka'ya kadar olan kısmında 1,5 ay sonra test sürüşüne başlanacak. İlk kaynak çalışmasına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Oksijen bitti" diyen kaynak ustasına 200 lira bahşiş verdi.
İnce işlerin yapımına başlanan Darüşşafaka İstasyonu'nda ilk ray kaynağı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla yapıldı. Atatürk Oto Sanayi - Darüşşafaka metro hattında elektromekanik ve ince işlerin tamamlanmasıyla Aralık ayında ilk test sürüşü yapacaklarını kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "2010 yılının ilk günlerinde 4. Levent metromuzun Darüşşafaka kısmında seferlere başlayacağız. Şişhane'den Darüşşafaka'ya kadar 18 kilometrelik hatta kesintisiz taşımacılık yapacağız. 2010 yılı sonuna kadar da 4. Levent metrosu Hacıosman'a kadar uzayacak." Diye konuştu. 2012 yılında Taksim metrosunun Yenikapı'ya ulaşacağı bilgisini veren Topbaş "Tamamı 22 kilometre olan ve yolculuk süresi 30 dakika olan Yenikapı-Taksim-4.Levent-Hacıosman hattında 30 saatte 70 bin yolcu taşınacak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş kazı çalışmaları tamamlanan Atatürk Oto Sanayi-Darüşşafaka Metro Hattı'nda ilk rayların döşenmesi ve kaynaklanması törenine katıldı. Metro hattının ilk raylarını birleştiren Topbaş "Ray birleştirme çalışmalarında yeni bir yöntem kullanıyoruz. 18 metrelik parçalar halindeki rayları 3 bin 500 derece ısıyla kaynak yapıyoruz. Bu sayede metroların ray üzerinden geçişinde meydana gelen sallantı yaşanmayacak." Dedi. 4. Levent metrosunun Seyrantepe'ye uzayan kısmında Kasım ayından itibaren test sürüşüne başlayacaklarını kaydeden Topbaş "Galatasaray stadından önce metroyu bu bölgeye getiriyoruz." dedi.

4. Levent-Hacıosman metro hattı ile birlikte İstanbul'un kuzey-güney aksındaki yolculuk talebinin karşılanacağını belirten Topbaş "4. Levent metrosuna yolcu getirmek için Hisarüstü-Boğaziçi Üniversitesi-Levent-Sanayi Mahallesi bölgesinden yolcuları bu metroya çekmek için bu bölgeleri kapsayan bir havaray çalışması yürütüyoruz. Hisarüstü bölgesinden havarayla yolcu taşıyarak bu hattı besleyeceğiz.Bu sayede 4.Levent-Hacıosman metro hattı önemli bir yolcu yoğunluğuna ulaşacak. İstanbullular toplu taşıma kullanımının keyfine erişecek." Dedi. 4. Levent-Hacıosman metro hattının Darüşşafaka'ya kadar olan bölümünün maliyetinin 487 milyon Euro olduğunu kaydeden Topbaş "İstanbul'da eksik kalan çalışmaları birlikte sürdürüyoruz. İstanbul'da işler durdu diyenler gelip görsün ne çalışmalar yaptığımızı. Darüşşafaka metro çalışmalarında bin 350 ve Kadıköy-Kartal metrosunda 2 bin 500 olmak üzere yer altında 5 bine yakın insanımız çalışmakta." şeklinde konuştu.

Bu arada Topbaş, ilk kaynak çalışması sırasında "Oksijen bitti" diyen kaynak ustasına 200 lira bahşiş verdi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.