Haberler

Sofya Mimarlık Haftası'na Seyircisiz Kalmayın

Tarih: 27 Ekim 2009 Derleyen: Emine Merdim Yılmaz

30 Ekim-5 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenen, küratörlüğünü Peter Torniov'un yaptığı Sofya Mimarlık Haftası uluslararası bir etkinlik. İlk kez 2008'de 2 günlük konferans serisi halinde düzenlenen etkinlik bu sene yoluna 7 günlük komple bir mimarlık haftası olarak devam ediyor. Etkinlik, mimarlık dünyasını, yerel yönetimleri, akademisyenleri, öğrencileri bir araya toplayarak aralarında fikir alışverişi yapabilmelerini ve diyaloğa geçebilmelerini hedefliyor.

Arkitera.com'un iletişim sponsorluğunu yaptığı etkinlikte, Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Ömer Kanıpak'ın yöneteceği Reanimation of Lost Urbanity ve Emre Arolat'ın konuşmacı olarak yer alacağı Balkan Ruin başlıklı iki panel yer alıyor.

Avrupa'daki mimarlık yayınlarından, mimarlık ofislerinden ve mimarlık merkezlerinden kişilerin katıldığı, iki gün sürecek panel programında yer alan oturumlar şu şekilde:

31 Ekim Cumartesi
Discount Architecture
Yönetici:
Robert Thiemann (Mark dergisi)
Katılımcılar: Matthieu Poitevin (ARM Architecture), Olivier Bastin (L'ESCAUT), Andre Kempe (Atelier Kempe Thill), Emilio Tunon Alvarez (Mansilla Tunon)

Reanimation of Lost Urbanity
Yönetici:
Ömer Kanıpak (Arkitera Mimarlık Merkezi)
Katılımcılar: Emmanuel Combarel (ECDM), Andrea Hofmann (Raumlabor), José Mª de Cárdenas
(EDDEA), Enrique Ibañez Gonzalez (West 8)

1 Kasım Pazar
Does Politics Need Architecture
Yönetici:
Rene Boesten (Taofes)
Katılımcılar: Martine Zoeteman (Nai), Sára Orosz (Hungarian Contemporary Architecture Centre), José Morales (Jose Morales Architecte), Dietmar Steiner (Architekturzentrum Vienna)

Balkan Ruin
Yönetici:
Ivan Kucina
Katılımcılar: Emre Arolat (EAA), Sasa Randic, (Randic Turato), Milan Djuric (Dva Studio), Andrei Serbescu (ADNBA), Teodor Todorov, Nikolay Nikolov ve Plamen Todorov (ZOOM studio)

Mimarlık haftasında panellerin yanı sıra Sofia Remixed, Housing models. Reality and Experiment, SoHo Sofia başlığındaki sergiler, Open House da yer alıyor.


Sofia Remixed Sergisi'nden

Etkinlik programının tamamı http://sofiaarchitectureweek.com/ adresinden incelenebilir.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.