Haberler

Neues Museum için Yeni Hayat

Tarih: 27 Ekim 2009 Kaynak: World Architecture News Çeviren: Selin Biçer


Neues Müzesi, Berlin, Almanya

On yıllık yoğun çalışmadan sonra Berlin Müze Adası'ndaki Neues Müzesi'nin yeniden inşasının tamamlanması 5 Mart 2009'da resmi bir törenle kutlanmıştı.


Neues Müzesi BDA Preis Berlin 2009 ödülünü alan beş projeden biri oldu.

60 yılı aşkın bir süre harabe olarak kaldıktan sonra Ekim 2009'da Neues Müzesi Müze Adası'nda restore edilen üçüncü yapı olarak ve Mısır Müzesi ve Erken Tarih Müzesi'nin koleksiyonlarını sergileyerek tekrar halka açıldı. Michele de Lucchi tarafından tasarlanan vitrinler, kaideler ve heykeller sergilenecek.

1841 ve 1859 yılları arasında mimar Friedrich August Stüler tarafından inşa edilmiş, İkinci Dünya Savaşı sırasında yoğun bombardıman sonucu bina harabeye dönmüş, tüm bölümleri ya tamamen eksik ya da ciddi hasara maruz kalmıştı. Savaş sonrası tamiri için birkaç girişimde bulunulmuş, ama yapı elemanları ortada bırakılmıştı. 1997'de David Chipperfield Architects, koruma uzmanı Julian Harrap ile birlikte Neues Müzesi'nin yeniden yapımı için düzenlenen uluslararası yarışmayı kazandı.


Angela Merkel görev başındayken, Neues Müzesi resmi olarak yeniden açıldı. Açılış gününün ertesinde 70 yıldır ilk defa bina ziyaretçilerini ağırlıyor.

Projenin temel amacı özgün hacmin yeniden tamamlanması ve İkinci Dünya Savaşı'nın yıkımı sonrası kalan parçaların restorasyonu ve tamirini içeriyordu. Orijinal oda dizisi mevcut yapıyla süreklilik yaratan yeni bina kısımlarıyla birlikte onarıldı.

Yeni sergi odaları geniş biçimli Saksoniyan mermer talaşlı beyaz çimento içeren prefabrik beton elemanlardan yapıldı. Aynı beton elemanlardan yapılmış yeni ana merdiven orijinalini kopyalamadan tekrar ediyor ve eski halinin süslemelerden yoksun bir şekliyle tuğla hacim tarafından korunan görkemli salonun içinde yer alıyor.



Mısır avlusu ve Apollo risaliti ile yeni kuzeybatı kanadı, Yunan avlusundaki apsis ve güney kubbesi geri dönüştürülmüş el yapımı tuğladan inşa edilerek korunmuş kısımlar tamamlandı. Neues Müzesi'nin doğu ve güney taraflarının çoğunlukla korunmuş sütun sıralarının tamamlanması ve yeniden kurulmasıyla savaş öncesi kentsel durumuna geri kazandırıldı. Yeni bina olan James Simon Galerisi, Neues Müzesi ile Spree Nehri arasına inşa edilerek 1938 öncesi konumunun kentsel durumunu yansıtacak.


Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.