Haberler

Otelciliğin büyük ödülü İstanbul Mövenpick'in

Tarih: 30 Ekim 2009 Kaynak: Akşam Yazan: Aylin Löle
Mövenpick Hotel İstanbul, işadamlarına kendi odalarından online iş takibi yapmalarını sağlayan yüksek hızlı fiber optik projesini hayata geçirdi, 180 bin turizm otoritesinin oyuyla sektörün Oscar'ı sayılan 'Avrupa'nın En iyi İş Oteli' ödülünü kazandı.

Dünyanın farklı yerlerinden 180 binden fazla turizm otoritesi oy verdi, 'Avrupa'nın En İyi İş Oteli' seçildi. Şubat 2003'te açılan ve bugüne kadar 500 bin ziyaretçi ağırlayan Mövenpick Hotel İstanbul, turizm dünyasının Oscar'ı sayılan 'World Travel Awards'un düzenlediği 'Avrupa'nın En iyi İş Oteli' ödülünü aldı. Mövenpick Hotel İstanbul Genel Müdürü ve Türkiye Bölge Müdürü Frank Reichenbach, 'Misafirlerimize sadece içten ve sıcak profesyonel hizmet değil aynı zamanda yüksek kalitede olanaklar ve altyapı sağladığımız için bu ödülü aldık' dedi.

Reichenbach, 'Geçtiğimiz yıl konuklarımızın kendi odalarından online iş takibi yapabildikleri yüksek hızlı fiber optik projesini hayata geçirdik. Bu proje ile Borusan Telekom'un fiber optik altyapısı üzerinden geniş kapasiteli ve yüksek hızda internet erişim hizmeti alarak, kaliteli ve kesintisiz internet hizmeti sunuyoruz' diye konuştu. Reichenbach, 'Sürekli gelişim için hizmet yelpazemize yenilerini eklemeye devam edeceğiz' diye konuştu. Bu yıl için 70 bin kişiye ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini belirten Frank Reichenbach, sözlerini şöyle tamamladı: '2010 yılında da 75 bin ziyaretçiyi ağırlamak ve dolulukta yüzde 8 oranında bir artış olmasını bekliyoruz.'

2010'da Ankara'da Kapılarını Açıyor
İstanbul'un yanı sıra İzmir'de de faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Reichenbach, 'Mövenpick Hotel Izmir Şubat 2008'den beri hizmet veriyor. Mövenpick Hotel Ankara Ekim 2010'da kapılarını açacak' dedi. Grubun büyüme planları arasında Türkiye'deki otel sayısını daha da artırmak olduğunu vurgulayan Reichenbach, 'Özellikle İstanbul'u Avrupa yakasında ve Türkiye'de diğer illerde yatırımlarımıza devam edeceğiz' şeklinde konuştu. Levent'te faaliyet gösteren Mövenpick Hotel Istanbul'da ağırlıklı olarak, Türk, İngiliz, Alman konuklar kalıyor ve müşterilerin yüzde 70'ini işadamları oluşturuyor.

7 adımda Avrupa'nın en iyisi olmasının sırrı
1- GEÇEN yıl fiber optik projesi hayata geçirildi. 5 Mbps hızlı, kaliteli ve kesintisiz internet hizmeti sunuldu.

2- HER odada LCD TV, modem hattı, 2 direkt telefon hattı ve 1 tanesi banyoda olmak üzere toplam 3 adet telefon, sesli mesaj servisi ve espresso makinesi bulunuyor. Executive odalarda konaklayan misafirlerin istekleri üzerine DVD, printer ve faks ücretsiz olarak sağlanıyor.

3- İLERİ teknoloji işitsel ve görsel sistemlerle donatılmış 12 toplantı salonu ile 8 kişiden 550 kişiye kadar hizmet veriliyor. Tüm teknik ekipmanların uzaktan kumanda edildiği toplantı salonlarında görüntülü toplantılar yapmak isteyenler için video konferans imkanı ve kablosuz internet erişimi sağlanıyor.
4- MİSAFİRLERİN ihtiyaçlarına göre tasarlanmış 249 oda bulunuyor. Odalarda büyük çalışma masası, 'laptop'ın dahi koyulabileceği özel oda içi kasalar var.

5- TÜM misafirler kişiye özel hizmet anlayışı ile ağırlanıyor. Misafirlerin alışkanlıkları ve tercihleri dikkate alınarak, sisteme kaydediliyor. Bir sonraki kalışlarında kendileri talep etmeden özel istekleri yerine getiriliyor. Ayrıca misafirlere küçük sürprizler hazırlanıyor.

6- MÖVENPİCK zincirinde, şehirdeki en iyi kahvaltı büfesini sunmak çok önemli olduğu için kahvaltı konusunda çok iddialılar. Kahvaltı büfesinde klasikten yeniye pek çok lezzetin yanı sıra uluslararası ve yöresel mutfaklardan seçenekler ve sağlıklı örnekler sunuluyor.

7- HER başarıdaki temel nedenlerden biri de kaliteye ve hizmeti yaratan personele verilen önem ve değer olarak dikkat çekiyor. Tüm yönetim bu konuda aynı inancı paylaşıyor ve en tepeden başlayan bu yaklaşım ile sağlanan ekip ruhu başarıyı beraberinde getiriyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.