Haberler

Ankara'ya Uzay Üssü Gibi Gar

Tarih: 29 Ekim 2009 Kaynak: Emlak Times
Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD, Ankara'ya, inşa edilecek 5 yıldızlı hızlı tren garı için ihale hazırlıklarını tamamladı.

100 milyon dolar yatırım gerektiren proje, yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle ihaleye çıkarılacak. Ulaştırma Bakanlığı, söz konusu projeyi Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) gönderdi.

Yetkililer, yabancı yatırımcıların projeyi çok yakından izlediğini belirterek, "Avrupa'dan ve Uzakdoğu'dan dünyanın pek çok ülkesinden yatırımcılar projeye ilgi duyuyor" dedi.

TOBB ihalesiz istedi
Uzay üssü gibi gar projesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de 'ihalesiz' olmak şartıyla talip olmuştu. Yetkililer "TOBB, gümrük kapılarında olduğu gibi projenin yapımını ihalesiz üstlenmek istemişti. Projenin TOBB'a ihalesiz verilmesi mümkün değil. Gar için açılacak ihaleye TOBB da girebilir" dedi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, daha önce yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen otel işletmecisi Hilton'un projede yer alacak 5 yıldızlı otele talip olduğunu belirtmişti. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, başta İstanbul ve İzmir olmak üzere diğer illere de sırasıyla benzer garların inşa edileceğini söyledi.

Günde 50 bin kişiyi ağırlayacak
Ankara Hızlı Tren Garı, uzay istasyonu görünümünde tasarlandı. Ankara-İstanbul hızlı tren hattının ilk istasyonu olan gar bünyesinde örneklerine Avrupa'da sıkça rastlanan 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro ve sergi solanları, sosyal tesisler ile lüks lokanta ve restoranlar bulunacak. Garın, günde 50 bin kişiyi ağırlaması bekleniyor

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.