Haberler

Türk Seramik Sektörü Avrupa'ya Girdi

Tarih: 30 Ekim 2009


Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Derneği (SERSA), Avrupa Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Federasyonu'na (FECS - Fédération Européenne des Fabricants de Céramiques Sanitaires) asil üye olarak katıldı. SERSA'nın FECS'e asil üye olarak katılmasının ardından SERSA Başkanı ve ECE Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, SERSA Başkan Yardımcısı ve Vitra Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve SERSA Genel Sekreteri Germiyan Saatçioğlu FECS'in yönetim kuruluna girdi.

SERSA Başkanı ve ECE Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, FECS'e asil üye olarak katılmalarının SERSA üyelerinin Avrupa'ya girişleri için önemli bir adım olduğunu söyledi. Erdem Çenesiz, "FECS'e asil olarak kabul edilmemiz SERSA üyelerinin Avrupalı üreticilerle bir araya gelmelerine, onlarla dostluk kurmalarına olanak tanıyacak. Avrupa'da seramik sağlık gereçleri konusundaki oluşumlar, üretim, ihracat, ithalat, yenilikler, trendler, standartlar hakkında daha hızlı ve daha rahat bilgi sahibi olacağız. Ayrıca önümüzdeki yıllarda Avrupalı üreticilerin üçüncü ülkeler aleyhine ticari olarak alacakları pozisyonlarda ülkemizin çıkarlarını da koruyacağız" diye konuştu.

Seramik sağlık gereçleri üreticilerinin sorunlarını çözmek üzere 1955 yılında Paris'te kurulan FECS'in yönetici komitesinde federasyon başkanının yanı sıra her üye ülke tarafından tayin edilen başkan yardımcıları ve komisyon başkanları yer alıyor. Yönetici komite üyelerinin sayısı hakkında genel kurul üyeleri olmaları dışında bir kısıtlama olmayan federasyonun delegeler meclisi, ülke başına azami üç delegeden oluşuyor. Bu delegeler, en fazla üç yedek delege ile asiste ediliyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.