Haberler

Yeşil Işık

Tarih: 26 Kasım 2009 Kaynak: Milliyet
Sabri Ünlütürk: İşaleminin limana sahip çıkmasını çok olumlu karşılıyorum Eli Alharal: TOBB'un katkısıyla Deutsche Bank'ın açığı kapatılmış olacak.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, önceki gün yapılan meclis toplantısında, özelleştirilmesinin ardından devir işlemleri geciken İzmir Limanı için endişe duyduklarını söyledi. Yorgancılar; Arkas Holding, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) de Global- Hutchison- EİB/LİMAŞ konsorsiyumuna katılmalarını istedi. EBSO Başkanı, "İzmir kritik bir dönem den geçiyor. Paranın toplanamaması halinde ihale tekrarlanacak. Bundan da en büyük zararı İzmir görecek" dedi.

Sahiplenme sevindirici
Konsorsiyum ortağı EİB/LİMAŞ'ın yönetim kurulu başkanı Sabri Ünlütürk, Ender Yorgancılar'ın değerlendirmelerinin yüzde 100 doğru olduğunu belirtti. İş dünyasının İzmir Limanı'na sahip çıkmasını çok olumlu karşıladığını kaydeden Ünlütürk, geçtiğimiz hafta TOBB'a dosya ilettiklerini, yanıt beklediklerini ifade etti. Dosyada, konsorsiyumdan ayrılan Deutsche Bank'ın rolünü ve hisse payını ayrıntılarıyla anlattıklarını bildiren Sabri Ünlütürk, şöyle devam etti:

"Ender Bey'in de dediği gibi yeniden ihaleye çıkılsa daha düşük rakam olabilir. Tekrarlanacak bir y argı süreci özelleştirmeyi uzatır. Bu kayba karşı, sorunun elbirliğiyle çözümü herkes için olumlu sonuçlar doğuracak."

Diğerlerini bilmiyoruz
Sadece TOBB'la görüştüklerini, Arkas Holding ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle herhangi bir temaslarının olmadığını aktaran EİB/LİMAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal ise, "TOBB'la Deutsche Bank'ın konsorsiyumda yarattığı eksiği tamamlamak adına görüşme yaptık. TOBB'un değerlendirmelerini bekliyoruz. Bunun içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Arkas var mı, yok mu bilgimiz dahilinde değil" dedi.

Konuyla ilgili olarak Ender Yorgancılar'la yeniden görüşeceğini dile getiren Alharal, sözlerini şöyle tamamladı: "Böylece durum biraz daha netleşir. Ender Bey'in dile getirdiği 200 milyon dolarlık TOBB katkısıyla Deutsche Bank'ın açığı kapatılmış olacak. Çok memnun edici bir rakam. TOBB'la görüşmemizde herhangi bir rakamdan söz edilmedi."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.