Haberler

Soyer, "Sakin Şehir" dosyasını teslim etti

Tarih: 26 Kasım 2009 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Mustafa Karabulut
İtalya'da bulunan Seferihisar Belediye Başkanı, Sakin Şehir başvuru dosyasını Cittaslow Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti'ye sundu.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyadaki Cittaslow kentlerinin bir arada olduğu Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısına katılmak üzere gittiği İtalya'da Cittaslow (Sakin Şehir) başvuru dosyasını Cittaslow Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti'ye önceki gün teslim etti.

Bu başvuru ile ilk olarak 1999 yılında İtalya'nın Chianti kentinde ortaya çıkan Cittaslow (Sakin Şehir) hareketine Türkiye'den müracaat eden kent Seferihisar oldu.

Yoğun program

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cittaslow adaylığı için hazırlanan dosyada Seferihisar'ın bu güne kadar yerine getirdiği kriterler ve yapacağı projelerin yer aldığını söyledi.

Soyer, dün de Chianti kentinde Cittaslow'un ilk Başkanı, Greve in Chianti'nin eski Belediye Başkanı ve aynı kasabadaki Slow Food Başkanı olan Paolo Saturnini ve şu anki Belediye Başkanı Bencista ile toplantıya katıldı. Toplantının ardından kasabada Slow Food kuralları uygulayan esnaf ziyaret edildi. Bugün de Cittaslow başkanının kasabası olan Castelnovo'yı ziyaret edecek olan Soyer, saat 12.00'de Cittaslow Başkanı Gian Luca Marconi ile yapılacak toplantıda yer alacak. Toplantıdan sonra kasabanın mandırası ziyaret edilecek.

Resmi toplantı cumartesi günü

Yarın Uluslararası Koordinasyon Komitesinin toplanacağı Abbiategrasso'ya gidecek olan tüm Cittaslow kentlerin başkanları, ön toplantılar gerçekleştirecek. Akşam Cittaslow resmi yemeğine katılınacak. Cumartesi günü saat 09.30'da da Cittaslow Koordinasyon Komitesi toplantısı başlayacak. Toplantıdan sonra Abbiategusto yemek fuarına gidilecek. İtalya'daki temaslarının çok iyi geçtiğini kaydeden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Çok önemli ve heyecan verici bir hafta yaşıyoruz. Cittaslow yetkililerini ve başkanını tanıdık" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.