Haberler

Çiğli'de Beşibiryerde Açılış

Tarih: 26 Kasım 2009 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli Anadolu Caddesi'nde yaptığı 5 asansörlü-yürüyen merdivenli üst geçit törenle hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara asansörlü- yürüyen merdivenli üst geçitler kazandırıyor. İlk etapta 3 karayolu alt geçidi ile kesintisiz ulaşımın sağlandığı Gaziemir Akçay Caddesi'nde asansörlü-yürüyen merdivenli bir üst geçidi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çiğli Anadolu Caddesi üzerindeki 5 adet geçidi hizmete aldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her birinin maliyeti 1 milyon lira olan engelli asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçitlerin yapımına devam edileceğini ve toplamda 15 tane daha üst geçit yapılacağını söyledi.

Çiğli'nin yeni Belediye Başkanı Metin Solak, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Başkan Kocaoğlu, kentin Kuzey bölgesinin cazibesinin artırılmasını sağlamak için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Burada yaşayan insanların yaşam standartlarını- gelir düzeylerini artırmak, sosyal-sportif çalışmalar yapabilmelerini sağlamak amacıyla birçok proje gerçekleştiriyoruz. Bu bölgeye Doğal Yaşam Parkı'nı açtık. Şimdi üniversite kurulması projesi var. Alt geçitlerle trafiği, üst geçitlerle de yayaları rahatlatıyoruz. Aliağa - Menderes Raylı Sistem Projesi kısa sürede hayat geçecek. Yeni kültür merkezleri, yol yapım çalışmaları var. Bölgenin ihtiyacı neyse onu hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, ilk örneği Gaziemir'de yapılan asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçitlerin önümüzdeki süreçte Harmandalı kavşağının yanı sıra, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin bulunduğu bölgeye de yapılmasının planlandığını, ayrıca Özkanlar'da da üstgeçit düzenleme çalışmasının hedeflendiğini ifade etti. Üst geçit yapma çalışmalarının Haziran 2009'da başladığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, bu düzenlemelerinin Haziran 2010'a kadar bitirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Hizmet aksamayacak

Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasında, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un vefatı ile ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve tüm Çiğliler'e başsağlığı diledi. Çiğli'ye yapılan hizmetlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şartlar, koşullar, partiler, insanlar kim olursa olsun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Belediye başkanı kimseye küsemez, darılamaz; hizmetlerini adaletli bir şekilde yapar. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmette adaletsizlik yapmaya hakkı yoktur. Büyükşehir Belediyesi, kendine düşen görevleri yapacak ve elinden gelen her türlü projeyi destekleyecek. Namusuyla, şerefiyle, mazlumun hakkını gözeterek, çoğunluğun menfaatini koruyarak geride bıraktığımız 5.5 yılda olduğu gibi bundan sonra da İzmir'in her yerinde çalışmalarını sürdürecektir."

Engellilere büyük kolaylık

Özelikle engelli vatandaşların kullanımına yönelik olarak yapılan asansörler, üst geçitlerin engelli vatandaşlar tarafından kullanılmasını sağlarken, üst geçitlerdeki yürüyen merdivenler de yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerinde yardımcı oluyor. Yaşlı ve engelliler de düşünülerek yapılan üst geçitler, tüm vatandaşların kullanımında yaya geçişlerine güven ve büyük bir konfor getiriyor.

Anadolu Caddesi'nde 5 noktada yapıldı

Çiğli (Eski İtfaiye Kavşağı), Maltepe Caddesi çıkışı, 8752 Sokak (Büyük Çiğli Geçidi'nin Harmandalı istikametine çıkış noktası), 8703 Sokak çıkışı ve Balatçık Sağlık Ocağı (8708 Sokak çıkışı) noktalarındaki asansörlü yürüyen merdivenli üst geçitler toplam 5 milyon 238 bin TL'ye maloldu. Söz konusu geçitlerin tamamlanmasıyla, Anadolu Caddesi üzerinde yayaların kullanacağı üst geçit sayısı toplamda 8'e yükseldi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.