Haberler

İstanbul'da Japon rüzgarı

Tarih: 26 Kasım 2009 Kaynak: NTVMSNBC
Dünyaca ünlü Japon mimar Sou Fujimoto, Yapı-Endüstri Merkezi'nin konuğu olarak Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda Türkiye'ye geliyor. 3 Aralık, Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde konferans verecek olan mimar Sou Fujimoto, Türk mimarları, tasarımcıları ve yapı sektörü temsilcilerine "İlkel Gelecek" başlıklı bir konferans verecek.

40 yılı aşkın süredir yapı ve mimarlık sektörünü buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı, mimarlar ve mühendislerini ilgilileri ile bir araya getirerek sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye'de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda 2009 yılının ilk yarısında dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezi önemli isimleri Türk profesyonellerle buluşturmaya devam ediyor. Yapı-Endüstri Merkezi'nin Aralık ayındaki konuğu, Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda dünyaca ünlü Japon mimar Sou Fujimoto olacak.

Teknolojik, ergonomik, estetik ve performanslı ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Siemens Ev Aletleri, mimarlık ve yapı kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalarını yapı mühendisi Sou Fujimoto konferansına verdiği destek ile sürdürüyor. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan ve alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri, Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, sektörün önde gelen aktörleri ile bir araya getirmeye önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Tek ve basit bir fikrin dünyayı değiştireceğine inanan Sou Fujimoto, insanların da mağara veya ağaçlardaki konforlu yerleri yaşam alanı olarak belirleyen hayvanlar gibi dürtülere sahip olacakları, mekan ilişkilerinin oluşturduğu mimarlığı "İlkel Mimarlık" olarak tanımlıyor. Bir Albert Einstein hayranı olarak büyüyen Fujimoto, fizik ve mimarlığı birbirine yakın kavramlar olarak nitelendirirken, mimarlığın da ne tamamen doğal ne tamamen yapay olan ideal durumu aradığını ifade ediyor.

Sou Fujimoto Kimdir?
4 Ağustos 1971'de Japonya'nın kuzey bölgesindeki Hokkaido şehrinde doan Fujimoto, Tokyo Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden 1994 yılında mezun oldu ve 2000 yılında Tokyo'daki ofisini açtı. 2001'den beri Tokyo Fen Üniversitesi, 2004'ten beri Showa Wemen Üniversitesi ve 2007'den beri de Kyoto Üniversitesi'nde eğitmenlik yapıyor.

Japonya'daki yeni mimar kuşağın öne çıkan isimlerinden Fujimoto, kariyerinin ilk günlerinden bu yana kendine güvenli bağımsız bir tavrı benimsedi. Portfolyosunda tutarlı, olgun, tamamlanmış işler bulunan Fujimoto, Tokyo'daki "Tokyo Apartmanı", Chiba'da "House O", Hokkaido'da zihinsel özürlü çocuklar için davranış merkezi binası, 7/2 Evi, Noboribetsu küme evi, Kumamoto'da son ağaç ev, Gunma'da "T house" gibi çalışmalara imza attı.

2007 yılında zihinsel özürlü çocuklar için davranış merkezi binası ile Kenneth F. Brown Mimarlık Tasarımı Ödülleri'nden Mansiyon kazandı. 2006 yılında zihinsel özürlü çocuklar için davranış merkezi binası ile AR Ödülleri'nde Büyük Ödül'e, 7/2 Evi ile Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. 2006 yılında Tokyo Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Odası'nın Ev Yarışması'nda Altın Ödül ile onurlandırıldı. Yine 2006 yılında, Kumamoto'nun Ağaç Ev Yarışması'nda birinci oldu. 2008 yılında Barcelona'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde "Final Wooden House" ile Konut Kategorisi Birincisi olan Fujimoto, Yapı-Endüstri Merkezi'nde vereceği konferansta kendi mimarlık yaklaşımını izleyicilerle paylaşacak.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.