Haberler

Çuhadaroğlu İki Projede Birden Yer Alıyor

Tarih: 2 Şubat 2010


İshak Paşa Sarayı Özel Çatı ile Korunacak

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı'nın tamamlanan restorasyon çalışmalarında tarihi dokunun üzeri özel bir çatı ile kapatıldı. Sistem sayesinde saraya gün ışığının girişi sağlanırken, tahribata neden olan yağmur ve kar sularının girişi engelliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi kontrolünde gerçekleştirilen İshakpaşa Sarayı restorasyonu sırasında "koruyucu üst örtü" projesi uygulandı. Bu çalışma için özel bir çatı sistemi tasarlandı. Çalışmalar sırasında tarihi dokuya zarar vermemek için ahşap taşıyıcılar üzerine önce çelik konstrüksiyon, ardından da alüminyum skylight "koruyucu üst örtü" uygulandı. Çuhadaroğlu Alüminyum Sistemleri tarafından özel olarak tasarlanan ve Ayla Alüminyum tarafından uygulaması yapılan sistemde, ısı, su ve hava sızdırmazlık değerlerinin yanı sıra statik hesaplamaları yapıldıktan sonra SKY60 Skylight profil kullanılarak toplam 3 bin metrekare alanın kaplanması sağlandı.



Nuh'un Gemisi Kıbrıs'ta
KKTC'nin Bafra Turizm Bölgesi'nde Nuh efsanesinden esinlenerek inşa edilen Noah's Arc Resort, Çuhadaroğlu tarafından hazırlanan "buzdağı görünümlü" özel cephe sistemiyle buzulun üzerinde duran Nuh'un Gemisi olarak görülecek.

Toplam 165.000 m2 alan üzerinde yer alacak proje efsanevi Nuh'un Gemisi'ni tasvir ederken bir buzdağı üzerinde bulunan otelin çevresinde Nuh tufanı sonrasında Ağrı Dağı'nın eteklerinde yerleştiğine inanılan üzüm bağları ile donatılmış köy canlandırılacak.

Takvim
<<Eylül 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.