Haberler

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ‘AB Kriterlerinde Çevre'yi Konuştu

Tarih: 10 Şubat 2010


Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) sektörün sorunlarına çözüm aramak üzere gerçekleştirdiği toplantıları çerçevesinde bu kez çevre konusunu irdeledi. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ve YÜF Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili'nin konuşma ve görüşleri ile düzenlenen toplantıda, Kyoto Protokolü ve AB Çevre Mevzuatı'na uyum sürecine dair değerli bilgiler sektörün temsilcileriyle paylaşıldı.

10 Şubat Çarşamba günü Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleşen toplantıda Kopenhag Mutabakatı, AB'de Müzakereye Açılan Çevre Faslı çerçevesinde yapı sektörünün ciddi teknolojik yatırımlar yapması ve bilhassa alt yapı eksikliklerini tamamlaması amacıyla yeni üniteler inşa etmesinin kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ve YÜF Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili'nin görüşleri ile düzenlenen toplantıda Türkiye'nin çevre standartları alanında ilerleme kaydettiği noktalar, kriterlere uyumluluk süreci ve bu sürecin sektöre yansımaları konuşuldu. Kyoto Protokolü ve AB Çevre Mevzuatı'na uyum sürecinin Türkiye'deki çoğu sektöre olduğu gibi yapı endüstrisine de doğrudan etki edeceği ve bu alanda ciddi yatırımlar yapılması gerektiğinin altı çizildi.

10 Şubat Çarşamba günü Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleşen toplantıda, YÜF Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili, Kopenhag Mutabakatı'na ilişkin "Türkiye Pozisyon Belgesi"nin ve AB ile yürütülecek çevre faslı müzakerelerinin sektörün görüşlerini yansıtacak çerçevede yürütülmekte olduğunu ümit ettiklerini vurguladı.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.